Cardinalul Lacroix: E nevoie de o mai buna formare privitor la sexualitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Lacroix: E nevoie de o mai bună formare privitor la sexualitate

[2018-10-09]
întâlnirea cu jurnaliștii
Tinerii, inclusiv clericii, au nevoie de o mai bună formare în ceea ce privește sexualitatea, afectivitatea și trupul, le-a spus jurnaliștilor marți Cardinalul Gérald Lacroix, vorbind despre Sinodul Episcopilor din 2018. „Trebuie să facem o treabă mai bună”, a declarat Arhiepiscopul de Québec la conferința de presă din 9 octombrie. „Trebuie să oferim o formare mai bună tuturor membrilor Bisericii, dar mai ales clericilor, comunităților religioase, mișcărilor și grupurilor privitor la trup, afectivitate și sexualitate”.

Episcopii au discutat despre necesitatea unei mai bune formări a clerului tânăr, în contextul Sinodului despre tineri, credință și discernământul vocațional. „Întrevedem deja că va fi probabil parte a propunerilor”, a continuat Arhiepiscopul. Instrumentul de lucru al Sinodului are o secțiune intitulat㠄Trupul, afectivitatea și sexualitatea”, care abordează, printre altele, teme precum „activitatea sexuală timpurie, mai mulți parteneri sexuali, pornografia digitală, expunerea trupurilor în spațiul online și riscul turismului sexual, ce distorsionează frumusețea și profunzimea afectivă și sexuală”. Documentul continuă: „În domeniul eclezial, importanța trupului, a afectivității și a sexualității este recunoscută, dar nu întotdeauna convingător prezentată ca un element-cheie în itinerariile educaționale și de credință, prin redescoperirea și aprecierea semnificației diferențelor sexuale și a dinamicii vocaționale specifice bărbaților și femeilor”.
Cardinalul Oswald Gracias de Bombay a adăugat că a simțit că Episcopii din grupul de discuții pe care l-a moderat „doreau să vorbească despre această chestiune”. „Tinerii doresc o Biserică autentică. Vrem cu toții o Biserică autentică”, a spus el. „Au existat eșecuri ținând de politică, eșecuri ale sistemului și acestea au fost îndreptate cu curaj, cu încredere și cu onestitate deplină”, a spus Cardinalul Gracias. Cardinalul Lacroix a spus că Episcopii sinodali „nu s-au ferit să vorbească despre acest lucru” în grupurile lor de discuții. Este nevoie ca „toți membrii Bisericii, nu numai clerul, ci toți oamenii botezați, să aibă o viață mai coerentă și să dea o mărturie mai bună, mărturisind credința noastră”, a continuat Cardinalul Lacroix. „Nu am fi în această situație de sărăcie și corupție și altele dacă toți ne-am fi trăit credința.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 90, Ultimul acces: 2018-11-24 05:07:59