Episcopii polonezi ofera rezumatul Sinodului pentru 9 octombrie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii polonezi oferă rezumatul Sinodului pentru 9 octombrie

[2018-10-09]
întâlnirea cu jurnaliștii
Prima sesiune din 9 octombrie a fost dedicată celor 13 rapoarte strânse de la grupurile lingvistice. Noutatea este că a fost pentru prima oară inclus un grup de limbă portugheză. Rapoartele au reunit peste 300 de corecturi. „Fiecare raport oferă o altă perspectivă, reflectând caracterul continentului. Temele discutate în rapoarte privesc instrumentul de lucru. În rapoarte se oferă o viziune mai pozitivă asupra tineretului, tratându-i nu ca un grup ce rămâne lângă Biserică, ci ca un grup aparținând Bisericii. Tinerii nu privesc spre Biserică, ci sunt parte a marii familii care este Biserica. De aici dorința care apare des în rapoartele de astăzi ca Biserica să fie prezentată ca o mare familie, precum și ca o mamă și o învățătoare”, a spus Arhiepiscopul Stanisław Gčdecki de Poznań.

„Principalele cereri au fost ca Biserica să fie mai energică, mai dedicată formării, dar în același timp să sprijine diferitele mișcări” din Biserică, a subliniat prelatul. Președintele Conferinței Episcopale Poloneze a vorbit și despre misiune mântuitoare, pentru care a fost întemeiată Biserica, și la care tinerii iau parte. „Nu doar tinerii botezați și miruiți, care sunt în Biserică, ci tinerii din toată lumea, de diferite culturi și credințe. În acest context atenția s-a îndreptat spre formarea de păstori care să aibă un mai bun contact cu tinerii, printr-o mai bună strategie pastorală. În același timp s-a pus accentul pe nevoia educării tinerilor, conducându-i la o întâlnire personală cu Cristos în credință și har, dând mărturie despre Cristos, precum și la participarea activă în edificarea unei lumi deschisă spre realitățile spirituale și evanghelice”, a spus Arhiepiscopul Gčdecki.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 89, Ultimul acces: 2018-12-08 15:15:36