Eveniment global: Un milion de copii rugandu-se Rozariul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Eveniment global: Un milion de copii rugându-se Rozariul

[2018-10-09]
un milion de copii
Organizația Kirche in Not adresează o invitație deschisă pentru participarea la un eveniment extraordinar ce va avea loc în ziua de 18 octombrie 2018: „Un milion de copii rugându-se Rozariul”. Pr. Martin Barta, asistent spiritual internațional al organizației, a explicat această inițiativă.

– Ce este această campanie de rugăciune și când a început ea?
– Ideea campaniei a apărut în 2005 în Caracas, capitala Venezuelei. În timp ce mai mulți copii se rugau Rozariul într-un sanctuar, mai multe femei care se aflau acolo au simțit puternic prezența Fecioarei Maria. Imediat s-au gândit la promisiunea Sf. Padre Pio: „Când un milion de copii se vor ruga Rozariul, lumea se va schimba”. Și exact despre aceasta este vorba: a avea încredere în puterea rugăciunilor copiilor. La urma urmelor, Isus ne învață: „Adevăr vă spun, dacă nu vă veți întoarce și nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra în împărăția cerurilor” (Matei 18,3).
– Cum se pot alătura oamenii acestei campanii?
– Simplu: invităm profesorii, preoții, educatorii și părinții să se roage Rozariul împreună cu copiii, în ziua de 18 octombrie, pentru pace și unitate în lume. Organizația noastră are materiale explicative despre rugăciunea Rozariului, postere și o scrisoare de invitație pentru copii și adulți.
– De ce în 18 octombrie?
– Octombrie este tradițional luna Rozariului; ziua de 18 octombrie este sărbătoarea Sf. Luca Evanghelistul. El ne-a transmis relatarea copilăriei lui Isus și, potrivit tradiției, ar fi fost apropiat de Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu. De aceea este potrivită această dată.
– De ce s-a implicat Organizația dumneavoastră în această campanie de rugăciune?
– Nu ne vedem doar ca o organizație de caritate ci și o comunitate de rugăciune. Fondatorul nostru, pr. Werenfried van Straaten, a venerat-o mult pe Fecioara de la Fatima. Acolo, ea le-a spus copiilor vizionari: „Rugați-vă Rozariul în fiecare zi, pentru a obține pacea în lume”. Munca zilnică pe care o face Organizația în 149 de țări ne permite să vedem de aproape cât de mult suferă creștinii și întreaga lume din cauza efectelor terorismului și ale războiului. Doar Dumnezeu poate aduce pacea. Putem juca un rol în aceasta – prin munca noastră, dar în primul rând prin rugăciunile noastre.
– Primiți informații din lume despre cât de mulți copii participă?
– Materialele noastre pentru campania de rugăciune sunt disponibile în 25 de limbi, incluzând, de exemplu, araba și limba Hausa – vest africană. Participă copii din 80 de țări și de pe toate continentele. Relatări despre evenimentele organizate sunt frecvent trimise Organizației noastre, în ultimii ani am primit relatări din țări precum Argentina, Cuba, Camerun, India și Filipine. Este cu adevărat o campanie a Bisericii mondiale!
– Copiii și Rozariul: nu este o legătură ușor de făcut. Cum îi faceți pe cei mici să fie încântați de aceste rugăciuni?
– Eu cred că este invers: copiii sunt mult mai deschiși față de Rozariu decât mulți dintre adulți. Când Rozariul este recitat corect și sub călăuzirea adecvată, dezvăluie o viziune despre Fecioara Maria care devine tot mai intimă cu cât te rogi mai mult Rozariul. ȘI această viziune intimă despre Maria este ceva ce putem învăța de la copii!
Pentru mai multe informații despre campania de rugăciune vizitați www.millionkidspraying.org.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 84, Ultimul acces: 2018-11-21 16:59:32