Intalnirea preotilor din protopopiatul Tarnaveni, ianuarie 2019 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea preoților din protopopiatul Târnăveni, ianuarie 2019

[2019-01-17]
Marți, 15 ianuarie 2019, Protopopiatul greco-catolic de Târnăveni a organizat o ședință de lucru cu preoții din protopopiat și laici cu diferite responsabilități în parohiile aparținătoare pentru a începe elaborarea planului strategic integrat de dezvoltare la nivel de protopopiat. Programul zilei a început la ora 09.00, cu celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, devoțiuni către Sf. Anton de Padova, după care a urmat un parastas pentru PS Tit Liviu Chinezu, decedat în faimă de martir la data de 15 ianuarie 1955 în închisoarea din Sighetul Marmației.

Primul atelier de lucru a fost coordonat de către Claudiu Nicușan și Radu Mihai, care au subliniat importanța și necesitatea unei astfel de strategii pentru următorii trei ani și au prezentat cele mai importante instrumente de lucru într-un plan strategic începând cu analiza SWOT, analiza PEST, stabilirea viziunii, a misiunii, a priorităților strategice, a obiectivelor și a strategiilor necesare. Părintele protopop Sorin Ivan a menționat printre altele nevoia firească a elaborării unui astfel de document și a mulțumit reprezentanților Curiei Arhiepiscopiei Majore pentru sprijinul pe care îl arată în realizarea acestui demers. Mulțumiri se cuvine și Episcopiei Catolice de Rottenburg-Stuttgart, care susține acest proiect. „Dorim nu doar să punem pe hârtie acest plan strategic ci și să îl implementăm cu succes în următorii trei ani cu ajutorul lui Dumnezeu și a Maicii Sfinte”, a mai subliniat părintele protopop Ivan în asentimentul tuturor celor prezenți.
Următoarea întâlnire a preoților din Protopopiatul Târnăveni, va avea loc în după masa zilei de duminică, 10 februarie 2019, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Bolnavului, cu tema aleasă de Sfântul Părinte Papa Francisc pentru anul 2019 „În dar ați primit în dar să dați” (Mt 10,8) și hramul grotei Lourdes din Cetatea de Baltă. (pr. prot. Ivan Sorin pentru BisericaRomanaUnita.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1128, Ultimul acces: 2024-04-11 03:33:56