Ganduri la Evanghelia Duminicii Sfantului Grigorie Palama - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Gânduri la Evanghelia Duminicii Sfântului Grigorie Palama

[2019-03-24]
de Iulian Dumitrașcu

În Duminica a 2-a din Postul Mare sau a Sfântului Grigorie Palama, 24 martie 2019, la Sfânta Liturghie a fost citită pericopa evanghelică de la Sf. Ev. Marcu, capitolul 2, versetele 1-12.
În predica rostită la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus c㠄puterea de a ierta păcatele este și o putere de vindecare”.
În acest scop, Patriarhul a adus în atenția celor prezenți „puterea dumnezeiască iertătoare de păcate și vindecătoare de boli” a Mântuitorului Hristos și a prezentat sintetic învățătura ortodoxă cu privire la boală și vindecarea ei.
Potrivit Preafericirii Sale, „boala trupească este urmarea păcatelor săvârșite de om”, dar „nu totdeauna, ci uneori”.
„Alteori boala este doar o pedagogie divină, o lucrare înțeleaptă a lui Dumnezeu Care prin intermediul bolii îl ajută pe om să se smerească și să se ferească de păcate mari și de primejdii”.
„În evanghelia de astăzi se vede clar că există o legătură între păcat și boală. De aceea, Mântuitorul îi spune slăbănogului mai întâi «Fiule, iertate îți sunt păcatele tale!» și apoi după ce i-a vindecat sufletul prin iertare de păcate i-a vindecat și trupul zicând « Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă», a mai spus Patriarhul României.
Pentru mai multe citate și imagini inspiraționale, urmărește-ne pe Instagram !

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 127, Ultimul acces: 2019-07-14 15:28:43