8.000 de oameni au participat la Marsul pentru Viata de la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

8.000 de oameni au participat la Marșul pentru Viață de la Iași

[2019-03-24]
de Iulian Dumitrașcu

Aproximativ opt mii de oameni au participat sâmbătă, 23 martie, la Marșul pentru Viață organizat la Iași, informează Adevărul.
Evenimentul a început în jurul prânzului cu o serie de momente artistice puse în scenă de mai multe coruri de tineri și copii din zona Moldovei, urmată de o sesiune de discursuri, moderator fiind Dan Negru.
Printre cei care s-au adresat publicului s-au numărat Ryan Day, senior policy officer în cadrul Alliance Defending Freedom Internațional, cu sediul în Londra, și Paul Ginox, co-președintele Asociației Choisir la Vie, organizatoarea aceluiași evenimentul în Paris.
După prezentarea discursurilor, cei aproximativ 8.000 de oameni care s-au adunat în Piața Unirii din Iași au plecat într-un marș pe traseul Piața Unirii, strada Gavriil Musicescu, Bulevardul Independenței, Strada I.C. Brătianu, Bulevardul Ștefan cel Mare și înapoi în Piața Unirii.
MPV 2019: Mii de bucureșteni au apărat viața copiilor nenăscuți. Ce a spus mama care a purtat trei sarcini în scaun rulant
„Aici ne-a adus sărbătoarea vieții, cu numele copiilor nenăscuți, pentru că în România se fac foarte multe avorturi și vrem să fim o voce pentru acești copii și să sprijinim femeile însărcinate aflate în criză. Cred că oamenii au reacționat pozitiv la inițiativa noastră pentru că este un motiv de bucurie, o sărbătoare. Avem multe baloane, mesajele de pe pancarte sunt pozitive, suntem pentru viață și după cum se observă foarte mult tineri s-au alăturat, deci se formează o generație care susține viața”, a spus Sorina Hângănescu, referent Pro Vita Iași.
Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție și a fost organizat de către Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.
Marșul pentru viață a avut loc în același timp în peste 600 orașe din țară și din Republica Moldova.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 130, Ultimul acces: 2019-07-14 19:14:46