„Sa fim sensibili la suferintele oamenilor”, a indemnat PS Ieronim Sinaitul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Să fim sensibili la suferințele oamenilor”, a îndemnat PS Ieronim Sinaitul

[2019-03-24]
de Iulian Dumitrașcu

„Să fim sensibili la suferințele oamenilor”, a spus duminică Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul în timpul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Patriarhală.
Pornind de la textul biblic duminical de la Marcu 2:1-12, care prezintă Vindecarea slăbănogului din Capernaum, Episcopul vicar patriarhal le-a vorbit credincioșilor în Duminica a 2-a din Postul Mare despre datoria morală pe care o avem față de semenii noștri aflați în suferință.
„Sfânta Evanghelie ne cheamă la săvârșirea binelui față de o anumită categorie care are o suferință mare, cum ar fi aceea a accidentului vascular cerebral sau de altă natură, care îi scoate pe cei afectați din circuitul obișnuit de muncă și activitate și îi face dependenți de alții”, a arătat Preasfinția Sa.
Episcopul a mai precizat c㠄cei care se îngrijesc de oamenii paralizați, fie că sunt medici, asistenți, persoane din familie sau alte persoane” primesc mare ajutor de la Dumnezeu.
La finalul omiliei sale, Episcopul vicar Ieronim Sinaitul a explicat că duminica în care ne aflăm „ne luminează pe mai departe calea Sfântului Post ca dincolo de mărturisirea dreptei credinței să fim săvârșitori ai binelui până în modurile cele mai încărcate de dragoste și de sacrificiu”.
„În același timp, să avem grijă de iertarea păcatelor noastre, să ne dorim din tot sufletul să ne îmbogătim în Dumnezeu, să avansăm pe calea dobândirii darului lui Dumnezeu și a vederii luminii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, împreună cu darul Preasfântului și de viață Făcătorului Duh, întru bucuria Părintelui Ceresc”,
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corul Symbol al Patriarhiei Române, iar la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 124, Ultimul acces: 2019-07-14 15:30:18