In orasul englezesc Peterborough a fost inaugurata Parohia romaneasca „Sf. Grigorie Palama” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În orașul englezesc Peterborough a fost inaugurată Parohia româneasc㠄Sf. Grigorie Palama”

[2019-03-24]
de Iulian Dumitrașcu

În orașul Peterborough din Marea Britanie a fost inaugurată sâmbătă Parohia româneasc㠄Sfântul Grigorie Palama”.
Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu prilejul deschiderii parohiei, de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.
În timpul slujbei, Părintele Mitropolit a anunțat hramul noii parohii, Sfântul Grigorie Palama, și le-a prezentat credincioșilor contribuția sfântului protector al noii comunități în definirea energiilor dumnezeiești și importanța acestora în credința ortodoxă.
De asemenea, Mitropolitul Iosif a hirotesit ipodiacon pe Adrian Ghica pentru Parohia Nașterea Maicii Domnului din Boston și Citeț pe Mihai Augustin Popa pentru Parohia din Peterborough.
Din partea Ambasadei României în Marea Britanie, la acest eveniment a fost prezent Domnul Robert D. Marin, Ministru Plenipotențiar, care a transmis românilor prezenți urările de bine ale Excelenței Sale Domnul Dan Mihalache, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Domnul Robert D. Marin i-a asigurat pe cetățenii români de suportul Ambasadei României în contextul Brexit și a implicațiilor acestuia.
La finalul evenimentului, Preotul paroh Dumitru Catarig a mulțumit comunității de români din orașul Peterborough pentru suportul oferit la înființarea acestei parohii ortodoxe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 131, Ultimul acces: 2019-07-15 03:32:55