Zona „Valea Manastirilor” – Iordan a fost deminata in proportie de 50%. Sprijina proiectul! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zona „Valea Mănăstirilor” – Iordan a fost deminată în proporție de 50%. Sprijină proiectul!

[2019-03-23]
de Iulian Dumitrașcu

Zona „Valea Mănăstirilor” – Iordan a fost deminată în proporție de 50%, a declarat pentru basilica.ro Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan.
Zona „Valea Mănăstirilor” – Iordan găzduiește biserici din opt denominațiuni diferite, printre lăcașurile de cult deteriorate fiind și schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul, unde a viețuit sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamț, cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 5 august.
Pentru refacerea Schitului românesc, și implicit a deminării zonei, Patriarhia Română a inițiat în 2016 o campanie de strângere de fonduri, iar cei interesați pot dona în conturile deschise pentru acest scop.
Minele antipersonal și antitanc din zona geografică a botezului Mântuitorului datează din timpul Războiului de Șase Zile din 1967.
Schitul românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Iordan – Istoric
Istoria așezământului românesc de la Locurile Sfinte începe în anul 1931, odată cu hotărârea Guvernului Palestinian de a împărți în parcele de câte 10 dumane (10.000 mp) terenul de pe malul drept al râului Iordan, în regiunea denumită Qaser al-Yahud, pentru a le oferi comunităților religioase.
Patriarhia Română, prin delegatul său, Ieromonahul Gherasim Luca, ajutat de Consulul României în Palestina, a reușit să întocmească formalitățile necesare, iar în data de 03 ianuarie 1933 a fost încheiat Actul de dobândire a terenului de 10.000 mp.
Cu binecuvântarea Patriarhului Miron al României, ceremonia de așezare a pietrei de temelie la biserica românească de pe malul râului Iordan a avut loc în ziua de 25 aprilie 1935.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 135, Ultimul acces: 2019-07-16 20:51:38