An omagial 2019 | „Sezatoare in satul meu” Ianca vine in sprijinul promovarii valorilor traditionale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

An omagial 2019 | „Șezătoare în satul meu” Ianca vine în sprijinul promovării valorilor tradiționale

[2019-03-23]
de Iulian Dumitrașcu

Manifestarea culturală și educativ㠄Șezătoare în satul meu”, care a avut loc vineri în localitatea Ianca din județul Brăila, a avut ca scop sprijinirea promovării valorilor tradiționale.
Evenimentul a fost organizat de parohia Ianca 1, în colaborare cu Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” și Asociația „Muzeul” din Ianca, în contextul Anului 2019, declarat de Sfântul Sinod An omagial al satului românesc în Patriarhia Română.
Șezătoarea a avut loc în Sala de festivități a Liceului din Ianca și a reunit șapte grupuri de tineri din Ianca și din localitatea Movila Miresii.
Programul întâlnirii a cuprins interpretarea de cântece tradiționale românești, poezii și scenete tematice specifice satului românesc, precum și mai multe ateliere de lucru: țesut la război, cusut ie, confecționarea de coșuri din nuiele de răchită, prepararea unor produse românești de post și prezentarea unor plante medicinale și a mijloacelor utilizate de bătrânii satului pentru vindecarea sau ameliorarea anumitor afecțiuni.
Prin această șezătoare s-a dorit scoaterea în evidență a portului popular al zonei, a obiceiurilor și îndeletnicirilor țărănești, dar și familiarizarea tinerilor cu viața și trăirea înaintașilor din această regiune a țării.
În același timp, s-a urmărit cultivarea sentimentelor de respect pentru valorile tradiționale românești, prin implicare și conștientizarea tinerilor și a membrilor comunităților locale în cunoașterea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc din zona Câmpiei Brăilei.
La final, tinerii participanți și îndrumătorii lor au primit din partea organizatorilor diplome de recunoștință, cărți de rugăciune, icoane și alte daruri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 141, Ultimul acces: 2019-07-14 15:32:20