MPV 2019: Mii de bucuresteni au aparat viata copiilor nenascuti. Ce a spus mama care a purtat trei sarcini in scaun rulant - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

MPV 2019: Mii de bucureșteni au apărat viața copiilor nenăscuți. Ce a spus mama care a purtat trei sarcini în scaun rulant

[2019-03-23]
de Iulian Dumitrașcu

Mii de bucureșteni au participat sâmbătă la Marșul pentru viață 2019, organizat cu scopul de a apăra dreptul la viață al copiilor nenăscuți, dar și pentru a susține femeile aflate în criză de sarcină. Printre invitații care au susținut discursuri la acest eveniment s-a aflat și o mamă care a purtat trei sarcini, deși este imobilizată într-un scaun rulant.
Marșul pentru viață 2019, organizat anul acesta sub genericul „Unic din prima secundă”, a avut loc în peste 600 de localități din România și Republica Moldova.
În București, evenimentul a fost organizat de Asociația „Studenți pentru viață”, iar traseul pe care l-au urmat susținătorii pro-viață a fost Parcul Unirii – Parcul Tineretului.
În Parcul Tineretului, mai mulți invitați special la acest eveniment au susținut discursuri și au cântat în cadrul Concertului „Live for Life 2019” care a fost prezentat de Ioana Picoș.
Prima persoană care a fost invitată să urce pe scena amenajată în Parcul Tineretului a fost Eliza-Maria Cloțea, Președinta Asociației „Studenți pentru viață”.
Tânăra, care este studentă în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, le-a încurajat pe femeile în criză de sarcină și le-a transmis că evenimentul de astăzi înseamnă c㠄suntem alături de tine și copilul tău” prin „miile de glasuri recunoscătoare pentru darul vieții”.
Eliza-Maria Cloțea și-a exprimat recunoștința față de Dumnezeu și părinții ei pentru că i-au dat viață și a subliniat, mai ales în calitate de viitor medic, faptul că bătăile inimii care apar de la aproximativ 16 zile de la concepție reprezint㠄cel mai liniștitor semnal că acolo este viață”, iar la 8 săptămâni „este format tot corpul copilului”.
La finalul discursului, Președinta Asociației „Studenți pentru viaț㔠a făcut un apel la societate pentru oferirea de sprijin în direcția înființării de noi centre care să vină în ajutorul femeilor aflate în criză de sarcină.
Alexandra Nadane, Președinta Asociației „România pentru viaț㔠și Directorul Executiv al Centrului de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, a explicat încă de la început că prezența la acest eveniment denotă c㠄suntem aici din respect pentru viață”.
Ea a atras atenția c㠄în spatele fiecărui avort este o lipsă de sprijin” și a îndemnat ca fiecare dintre noi „să facă ceva pentru femeile aflate în criză de sarcină”, întrucât „nu este vina unui copil pentru criza de sarcină generată de un adult”.
„Să fiți pro viață și omul potrivit atunci când o femeie în criză de sarcină are nevoie de ajutor. Așa se pot salva multe vieți”, a insistat Alexandra Nadane.
A urmat mesajul europarlamentarului independent Cătălin Ivan care a organizat recent evenimentul „Babies Go to the European Parliament” – „Copiii merg la Parlamentul European”.
„Am ales să mă implic. Nicio temă nu este mai importantă decât tema crizei de sarcină”, întrucât „avem o datorie față de generațiile care vor veni”, a spus Cătălin Ivan.
Un loc aparte în cadrul sesiunii de discursuri l-a ocupat Monica Radu, femeia care a născut și crește trei copii, deși se află imobilizată într-un scaun rulant.
Cu o voce puternică și convingătoare, Monica Radu le-a spus participanților la Marșul pentru viață c㠄orice este posibil: în care le faci pe ale lui Dumnezeu toate celelalte se adaugă”.
Monica Radu a mai subliniat, oferind curaj în mod practic viitoarelor mămici, c㠄nu e atât de greu să crești un copil”.
Accidentul în urma căruia a rămas paralizată a avut loc acum 21 de ani, a relatat ea.
Atunci a realizat că ce o definește ca om este „capacitatea femeii de a naște” și și-a asumat nașterea propriilor copii, deși doctorii i-au dat slabe șanse ca sarcinile să ajungă la termen.
„Dacă aveți inima deschisă vă puteți da seama că o mămica are lumina harului în jurul ei. Pentru mine, harul acesta continuă să se simtă atunci când copiii mei mă îmbrățișează”, a spus cu emoție Monica Radu.
Au mai susținut discursuri:
Claudia Ilinca – voluntar al Asociației Down Plus București care a prezentat mesajul Georgetei Bucur, președintele Asociației Down Plus București și mamă a unui copil cu Sindrom Down;
Lavinia Stan – trainer, coach, mamă pentru prima dată în studenție, mamă a șase copii;
Liviu Mihăileanu – președintele Alianței România Fără Orfani. El și soția lui, Mirela Mihăileanu, au adoptat doi copii și s-au dedicat recuperării fizice si emoționale a copiilor instituționalizați;
Ozana Barabancea – artist, o femeie curajoasă care în criza de sarcină a spus „Da!” vieții fiicei ei;
Dorin Popa – directorul medical al Clinicii Fiziohealth. Kinetoterapeut; din studenție sprijină copiii cu dizabilități și a spus că aceștia i-au schimbat viața;
Ivona Boitan – regizor;
Manuela Hărăbor – actriță, mamă a unui copil cu autism.
În timpul concertului au cântat artiștii Robert Patai, Raluca Blejușcă, Dumitrița Sinița și Ioana Picoș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 131, Ultimul acces: 2019-07-16 13:03:46