Urmandu-l pe Isus, sa traim si sa aratam frumusetea Casatoriei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Urmându-l pe Isus, să trăim și să arătăm frumusețea Căsătoriei

[2019-04-10]
„Urmându-L pe Isus, să trăim și să arătăm frumusețea Căsătoriei” a fost tema exercițiilor spirituale pentru familiile din Eparhia Greco-Catolică de Oradea, ținute de don Renzo Bonetti, preot italian, în perioada 5-7 aprilie 2019, la Băile „1 Mai”, la inițiativa Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, prin Departamentul pentru Adulți și Familii. Întâlnirea, moderată de pr. Mihai Tegzeș, responsabil al Departamentului, și de pr. Mihai Vătămănelu OFM Conv, Vicar general, s-a bucurat de participarea a peste 70 de familii din întreaga Eparhie și a cuprins patru meditații. În cadrul inițiativei au fost prezentate și două cărți scrise de predicatorul exercițiilor, don Renzo Bonetti: „Aș vrea să te iubesc așa cum te iubește Dumnezeu” și „În familie credința face diferența”, cuprinzând explicația celor trei lumânări „Lumina căsătoriei”, citim în materialul de pe EGCO.ro semnat de subdiacon Eugen Clintoc.

În a treia zi de exerciții, duminică, 7 aprilie, toți participanții au luat parte la Sfânta Liturghie din a IV-a duminică a Postului Mare, în parohia Nașterea Maicii Domnului, din Băile „1 Mai” ˗ Haieu, celebrată de pr. Mihai Vătămănelu, împreună cu pr Mihai Tegzeș, don Renzo Bonetti, pr. Nicolae Bodea, protopop de Șimleu, pr. Sorin Biriș, protopop de Mediaș, pr. Ștefan Madarasi, paroh al locului, și pr. Vasile Pâncotan. Exercițiile spirituale au avut o semnificație deosebită prin faptul că a fost pusă în fața ochilor și a fost transmisă în sufletele participanților frumusețea Căsătoriei. Cristos cheamă bărbatul și femeia la iubire, care astfel experimentează iubirea lui Dumnezeu. Isus Cristos îi cheamă ca împreună să întemeieze familia. Familia este misterul lui Dumnezeu; Isus este împlinirea căsătoriei. Isus ne face să înțelegem raportul soț-soție, soție soț, dând cuplului capacitatea iubirii maxime și conducând la împlinirea căsătoriei.
Pr. Renzo Bonetti a afirmat și a accentuat dimensiunea clericală a cuplurilor, căci acestea comunică iubirea fără predici, prin fapte. Se exprimă în familia ideală creștină paternitatea și maternitatea spirituală. Familiile mici alcătuiesc împreună o Familie Mare, care are un rol important pentru creștini în activitatea misionară a Bisericii. În toate familiile este foarte importantă rugăciunea. Familia știe că Isus este prezent, că a fost răstignit și a înviat pentru noi toți. Este semnificativă rugăciunea comună a soților, ca rugăciunea făcută cu Isus. El este prezent în cupluri la fel ca și în Biserică. Este mai prezent decât în icoane, pentru că este prezent Isus cel real, viu și nepictat.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 205, Ultimul acces: 2019-07-19 23:54:56