Episcopii catolici se reunesc de miercuri la Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii catolici se reunesc de miercuri la București

[2019-04-10]
Episcopii romano și greco-catolici
09.04.2019, București (Catholica) - Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România se reunesc în zilele 10-12 aprilie 2019 în adunare plenară, tema principală pe ordinea de zi fiind apropiata vizită a Papei Francisc în țara noastră. Lucrările vor avea loc la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni (Snagov), gazdă fiind Arhidieceza Romano-Catolică de București.
În prima zi a acestei sesiuni de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), miercuri, 10 aprilie, ora 18.30, Episcopii vor celebra o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Celebrarea va fi prezidată de Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România, iar predica va fi ținută de László Böcskei, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea.
Papa Francisc este așteptat în România în zilele 31 mai – 2 iunie a.c.. În prima zi a călătoriei sale apostolice, Sfântul Părinte va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din București, iar în zilele următoare se va întâlni cu diferite comunități catolice din țară la Șumuleu-Ciuc – unde va prezida Sfânta Liturghie la sanctuarul marian, la Iași – unde va întâlni familiile și tinerii, și la Blaj – unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea celor șapte Episcopi greco-catolici martiri Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu.
Conferința Episcopilor din România îi reunește pe toți Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu urmașul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune plenară, primăvara și toamna. (pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei de București)
Share

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 186, Ultimul acces: 2019-07-19 09:12:34