Exercitii spirituale pentru franciscanii seculari la Onesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Exerciții spirituale pentru franciscanii seculari la Onești

[2019-04-09]
Așa cum este obiceiul la franciscanii seculari din regiunea Moldova – Muntenia, care au ales-o ca patroană pe Fericita Veronica Antal, în fiecare an se organizează exerciții spirituale și cursuri de formare pentru membrii OFS. Astfel, în perioada 3-6 aprilie 2019 s-au organizat exerciții spirituale la casa ecumenică de la Onești, unde au participat frați din comunitățile: Onești, Tg. Trotuș, Bacău, Buruienești, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu, Galbeni, Valea Mare, Faraoani, Fundu Răcăciuni, Arini, Prăjești, Bogdănești, București, Traian, Roman, Galați, Hălăucești și Nisiporești. Exercițiile au fost ținute de pr. Anton Acatrinei, asistent spiritual, având ca temă: „Sfântul Francisc și spiritualitatea franciscană și rolul consiliului și al membrilor fraternităților locale OFS”, citim în materialul de pe ofmconv.ro.

Programul zilnic începea la ora 7; pe lângă conferințe, frații au căutat să își organizeze un program spiritual comunitar, cu celebrarea Laudelor și Vesperelor în comun, recitarea Sfântului Rozariu zilnic și a Căii Sfintei Cruci. S-a participat și la celebrarea Sfintei Liturghii și a Căii Sfintei Cruci în biserica parohială Sfinții Petru și Paul. De asemenea, joi seara au avut parte de o celebrare a Adorării Sfintei Cruci în Sanctuarul Fericitul Ieremia al fraților capucini. Tot la sanctuar au participat și vineri seara la celebrarea Căii Sfintei Cruci și la Sfânta Liturghie. „Aceste zile de exerciții spirituale și de formare au fost într-adevăr zile de comuniune frățească și har pentru noi, frații, care am avut bucuria să participăm. Și am simțit cum ne-am reînnoit angajamentul și elanul nostru, în angajamentul pe care l-am luat de a-l urma pe Cristos după exemplul Sfântului Francisc, căutând să ducem mai departe carisma franciscană și să muncim pentru susținerea Bisericii în aceste timpuri puțin dificile”, se încheie relatarea de pe OFMConv.ro.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 141, Ultimul acces: 2019-07-19 16:14:43