Arhiepiscopul Irineu le-a oferit daruri copiilor gazduiti de Asezamantul social „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Zlatna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Irineu le-a oferit daruri copiilor găzduiți de Așezământul social „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Zlatna

[2019-04-09]
de Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopul Irineu le-a oferit luni daruri copiilor găzduiți de Așezământul social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Zlatna, informează Eparhia Alba Iuliei.
În timpul vizitei întreprinse la acest centru social, ierarhul le-a oferit tinerilor numeroase daruri și le-a adresat sfaturi duhovnicești, iar copiii au mulțumit pentru darurile primite prin intonarea unei pricesne.
Arhiepiscopul a rostit cu această ocazie un cuvânt în care a amintit de îndemnul Mântuitorului Hristos: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția Cerurilor” (Matei 18:3).
„Am venit la acest Centru de zi pentru copii ca, prin prezența noastră iubitoare, să le aducem o rază de bucurie și să le oferim daruri. Însă, de fiecare dată, în fața copiilor, ne amintim de cuvintele lui Hristos (Matei 18:3)”.
„Noi ne asemănăm cu copiii atunci când trăim în curățenie sufletească și răspândim împrejurul nostru lumina sfințeniei. Metalul curățit de rugină strălucește la soare și trimite împrejur raze și scânteieri. Tot așa, când ne curățim de zgura poftelor rele, în ființa noastră se oglindesc sfințenia și lumina Dumnezeirii”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Așezământul social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Zlatna se află în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în cuprinsul căruia funcționează un Centru de zi pentru copii și un Serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.
În cadrul Centrului de zi sunt ocrotiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din familii defavorizate și monoparentale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 174, Ultimul acces: 2019-07-19 16:15:37