Profesori de la Institutul de Teologie Ortodoxa din München, in vizita la Patriarhul Romaniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Profesori de la Institutul de Teologie Ortodoxă din München, în vizită la Patriarhul României

[2019-05-10]
de Iulian Dumitrașcu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vineri vizita a trei profesori de la Institutul de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ludwig-Maximilian” din München.
În cadrul întrevederii s-a discutat despre provocările actuale ale ortodoxiei, pastorația în diaspora și situația eclezială din Ucraina.
Directorul institutului, Profesorul Konstantin Nikolakopoulos, a subliniat suportul pe care Biserica Ortodoxă Română l-a oferit pentru facultatea pe care o conduce.
„Am ajuns la concluzia că Institutul nostru este un institut panortodox atât în ceea ce privește și profesorii, dar și studenții pe care îi avem”.
„I-am mulțumit personal Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru darul pe care ni l-a făcut prin trimiterea la München a Pr. Prof. Daniel Benga. Aceasta este o îmbogățire pentru Facultatea de la München”, a spus Profesorul Konstantin Nikolakopoulos.
De asemenea, Profesorul Konstantin Nikolakopoulos a mai adăugat că s-a vorbit și despre „posibilitatea de dialog cu alte facultăți din România cum ar fi cele de la Sibiu, Iași, Cluj”.
Scurt istoric
Teologia ortodoxă la Universitatea „Ludwig-Maximilian” din München are o vechime de mai bine de 20 ani. Departamentul a luat ființă prin decizia Senatului academic al Universității München din luna iulie a anului 1994.
Din semestrul de iarnă 1995/1996 există la mai sus-numita universitate posibilitatea unui studiu complet de teologie ortodoxă, o prezență care până în momentul acela lipsea în întreg spațiul occidental în cadrul unei universități de stat. Prin aceasta la Universitatea din München sunt reprezentate teologic toate cele trei mari Biserici creștine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 275, Ultimul acces: 2020-06-01 13:58:21