Germania: Conferinta preoteasca anuala si a 25-a Adunare eparhiala au loc la Nürnberg - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Germania: Conferința preoțească anuală și a 25-a Adunare eparhială au loc la Nürnberg

[2019-05-10]
de Iulian Dumitrașcu

În zilele de 10 și 11 mai vor avea loc la sediul Mitropoliei Germaniei din Nürnberg două evenimente majore.
Este vorba despre conferința preoțească anuală și cea de-a 25-a Adunare eparhială la care sunt invitați toți slujitorii altarelor și reprezentanții celor peste 130 de parohii și filii ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului existente la 1 ianuarie 2019, precum și reprezentanți ai parohiilor înființate de la începutul acestui an.
Vineri, după Sfântul Maslu, la conferința preoțească anuală este invitat Părintele Ieromonah Savatie Baștovoi care va conferenția pe tema „A trăi ortodox în Occident”, invitatul fiind cunoscut pentru opera sa teologică și literară bogată.
Ziua de sâmbătă, 11 mai, va începe cu oficierea Sfintei Liturghii de către Mitropolitul Serafim, informează Mitropolia Germaniei.
Alături de Înaltpreasfinția Sa vor mai sluji Preasfințitul Părinte Macarie al Europei de Nord și Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
În continuare, potrivit articolului 21 din Statutul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord (KdöR), membrii Adunării eparhiale se vor afla în ședință de lucru în cadrul căreia vor fi discutate:
raportul general de activitate pastoral-misionar pe anul 2018 și perspective misionare pentru 2019;
rapoartele departamentelor financiar, liturgic, educație și cateheză, tineret, misiune și tipărituri, asistență socială și penitenciare;
planul de buget pe anul 2019.
La finalul întâlnirii, Mitropolitul Serafim al Germaniei va face recomandări pastoral-misionare clericilor și mirenilor prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 260, Ultimul acces: 2020-06-01 16:21:15