Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la Ziua Nationala a Regalitatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Ziua Națională a Regalității

[2019-05-10]
de Sorin Ionițe

Mesajul adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, cu prilejul Zilei Naționale a Regalității, 10 mai 2019:
Majestății Sale Margareta,
Custodele Coroanei române
Majestatea Voastră,
Hristos a înviat!
Cu deosebită bucurie și stimă, la sărbătoarea Zilei Naționale a Regalității, adresăm întregii Familii Regale felicitări, binecuvântări și calde urări de sănătate.
Ziua Națională a Regalității este și un prilej de a mulțumi lui Dumnezeu pentru faptele luminoase din istoria Casei Regale și a Țării noastre, pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educațional și social-filantropic.
De aceea, astăzi, 10 mai 2019, la Catedrala Patriarhală, sunt comemorați cu respect și evlavie Regele Carol I și Regina Elisabeta, Regele Ferdinand și Regina Maria, Regele Carol al II-lea și Regina Elena, Regele Mihai și Regina Ana.
Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să ne ajute să păstrăm și să promovăm valorile unității, libertății și identității naționale, moștenite de la înaintași, ca fiind simboluri ale demnității poporului român, spre binele României și bucuria românilor de pretutindeni.
Cu stimă și binecuvântare,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 232, Ultimul acces: 2020-06-01 09:36:04