Papa a incredintat Sf. Francisc din Assisi Sinodul pentru Amazonia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a încredințat Sf. Francisc din Assisi Sinodul pentru Amazonia

[2019-10-04]
„A încredința Sfântului Francisc din Assisi adunarea specială a Sinodului Episcopilor pentru Amazonia este un gest de iubire și bogat în semnificație”, a spus Cardinalul brazilian Claudio Hummes, în prezența Papei Francisc, la momentul de rugăciune organizat în Grădinile Vaticanului vineri, 4 octombrie a.c., comemorarea liturgică a Sf. Francisc din Assisi, ca pregătire pentru apropiata adunare specială. Adunarea sinodală se va desfășura în Cetatea Vaticanului în perioada 6-27 octombrie a.c. și are ca tem㠄Amazonia. Noi drumuri pentru Biserică și pentru o ecologie integrală”. Prin această rugăciune sub cerul liber, Papa Francisc a dorit să marcheze, practic, trei momente semnificative: comemorarea liturgică a Sfântului Francisc din Assisi, încheierea perioadei numit㠄Timpul creației” (începută pe 1 septembrie a.c.) și, în fine, consacrarea adunării sinodale Sfântului Francisc din Assisi. A intervenit, printre alții, la momentul de rugăciune, Cardinalul Peter Turkson, președintele Departamentului pentru serviciul dezvoltării umane integrale.

Organizarea acestei rugăciuni în ziua Sfântului Francisc din Assisi, a spus în cuvântul său Cardinalul Hummes, este motivată, pe de o parte, de numele Papei Francisc, iar pe de alta, de scopul apropiatei adunări sinodale. Când a explicat jurnaliștilor alegerea numelui Francisc, Pontiful a spus în martie 2013 că este vorba de „sfântul săracilor, sfântul păcii și sfântul îngrijirii creației”. În 2017, în schimb, când a anunțat o adunare specială a Sinodului dedicată Amazoniei, Papa a spus că aceasta are ca scop „găsirea de noi drumuri pentru evanghelizarea acelei porțiuni a Poporului lui Dumnezeu, mai ales a indigenilor, deseori uitați și fără perspectiva unui viitor senin, inclusiv din cauza crizei pădurii amazoniene, plămân de importanță crucială pentru planeta noastră”. De aici, a încheiat Cardinalul brazilian, ies în evidență trei elemente care să stea împreună pe timpul lucrărilor sinodale: vestirea Evangheliei, populațiile indigene și pădurea amazoniană.
De adăugat că un loc special în desfășurarea rugăciunii a fost acordat de organizatori popoarelor indigene din regiunea Amazoniei, reprezentate de mai multe delegații, precum și gestului simbolic de a planta un pom care să exprime speranțele cuprinse în adunarea sinodală dedicată regiunii Amazoniei. A urmat „Rugăciunea de consacrare a Sinodului la Sfântul Francisc”. În fine, după ce s-a cântat „Cântarea creaturilor”, celebrul imn de laudă adus Creatorului de Sfântul Francisc din Assisi, momentul de rugăciune din Grădinile Vaticanului a fost încheiat de Papa Francisc cu recitarea rugăciunii domnești „Tatăl Nostru” în limba spaniolă. (pr. Adrian Dancă pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 858, Ultimul acces: 2020-06-02 19:05:05