Episcopul Eugen Schönberger indeamna enoriasii sa mearga sa voteze - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Eugen Schönberger îndeamnă enoriașii să meargă să voteze

[2019-11-05]
PS Eugen Schönberger
Duminică, 10 noiembrie 2019, au loc alegerile pentru președintele României. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019. Votarea începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară ȘI pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă imediat anterioare zilei votării.

Episcopul romano-catolic de Satu Mare a făcut public următorul mesaj de încurajare a participării la vot: „Dragi frați și surori! Constituția țării noastre asigură fiecărui cetățean major dreptul de a alege. Această prevedere o prețuim cu adevărat dacă trăim cu acest drept și mergem să votăm. Îi rog pe stimații mei credincioși, persoanele consacrate și frații mei preoți să voteze acele persoane care își asumă pe deplin valorile creștine. Mai exact, care apără demnitatea și libertatea umană, sprijină familia în forma în care a fost dată de Dumnezeu, apără viața și cursul ei natural de la concepere până la moarte, care se bazează pe moralitate și respectă creația lui Dumnezeu.”
„În interesul îndeplinirii acestor deziderate nimeni nu poate rămâne indiferent. Întrucât dreptul de a alege este și o obligație a omului creștin, fiecare trebuie să folosească această posibilitate. Înțelepciunea Spiritului Sfânt Dumnezeu să-i conducă pe toți credincioșii mei în alegerea pe care o vor face. Cu binecuvântare arhierească și în rugăciune neîncetată pentru voi, † Eugen, Episcop”

Sursa: www.InSideTheVatican.com


Contor Accesări: 111, Ultimul acces: 2020-05-31 13:53:25