La Oradea, vizita de lucru de la Arhiepiscopia Romano-Catolica de Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Oradea, vizită de lucru de la Arhiepiscopia Romano-Catolică de Viena

[2019-11-05]
La invitația Preasfințitului Virgil Bercea, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a primit vizita de lucru de la Arhiepiscopia Romano-Catolică de Viena a pr. Josef Weismayer și a Mons. Franz Schuster, de la Comisia de Proiecte, prin care Eparhia noastră a primit subvenții pentru proiectele de infrastructură pastorală. În după-amiaza zilei de 27 octombrie 2019, oaspeții austrieci au vizitat Centrul Istoric al Municipiului Oradea. Între vizite a fost inclusă și vizitarea Catedralei greco-catolice „Sfântul Nicolae”, a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, a biserica ortodoxă cu lună și alte edificii.

Luni, 28 octombrie, vizita a continuat la Marghita, unde a fost vizitată familia pr. Demian Gheorghe Liț și biserica parohială în stadiul de renovare exterioară. Drumul a continuat spre Șimleul Silvaniei, unde delegația a fost întâmpinată de pr. protopop Nicolae Bodea. A urmat vizitarea parohiilor Bădăcin, Plopiș, Făget, Valcău de Jos, Marca, Porți, Poiana. Programul de marți, 29 octombrie, a cuprins vizitarea parohiilor Salonta, Tinca, Holod și Vintere. În aceeași zi, în Catedrala greco-catolică a fost celebrată Sfânta Liturghie de către Preasfinția Sa Virgil Bercea. La acest oficiu divin a fost hirotesit prelatul dr. Josef Weismayer întru iconom stavrofor, ca semn de mulțumire pentru tot ceea ce Comisia de Proiecte a Arhiepiscopiei de Viena a făcut, face și sperăm că va mai face pentru proiectele noastre eparhiale.
Miercuri, 30 octombrie, a fost vizitată Bazilica romano-catolică din Oradea, din nou Liceul Greco-Catolic și Complexul Seminarului. Vizita s-a încheiat cu prânzul luat împreună cu Episcopul Virgil Bercea. A avut loc un dialog despre cele vizitate, au fost exprimate impresiile foarte bune ale oaspeților noștri, fiind foarte impresionați de tot ceea ce au vizitat și de ospitalitatea Episcopiei, ospitalitatea românească. Mii de mulțumiri tuturor de la noi, preoților și familiilor lor și laicilor, credincioșilor. Mulțumiri comunității de franciscani conventuali, care au asigurat cazarea oaspeților. Mulțumiri deosebite pr. Gavril Buboi, care ne-a pus la dispoziție mijlocul de transport pe teritoriul Eparhiei, și administratorului Liceului Greco-Catolic, subdiaconul Bogdănel Timoș, care a condus vehiculul și a făcut peste tot fotografii, care a contribuit enorm de mult la reușita derulării vizitei.
Mulțumiri și pr. administrator Eduard Constantin Roman. Mulțumiri și comunității Seminarului Teologic Greco-Catolic, pr. rector Anton Cioba, seminariștilor, pentru participarea și cântările la Liturghia din 29 octombrie, precum și secretarului episcopal subdiaconul Eugen Ioan Ivuț pentru tot. Mulțumiri pr. protopop Aurel Hendea care a ajutat la transportul oaspeților de la Viena la Oradea și înapoi. A fost un efort deosebit. Mulțumiri se cade a se aduce conducerii Eparhiei, Preasfințitului Virgil și Vicarului general, pr. Mihai Vătămănelu, și oaspeților pentru că au acceptat să ne viziteze proiectele noastre. Pentru buna colaborare și petrecerea unui timp de rodnică împărtășire se cuvine laudă lui Dumnezeu, mulțumiri tuturor celor care au susținut, prin colaborarea lor, buna desfășurare a acestei prețioase vizite pentru comunitățile Eparhiei de Oradea. (subdiacon Eugen Ioan Andrei Clintoc, responsabil proiecte și persoana de contact cu Austria, pentru EGCO.ro)

Sursa: www.InSideTheVatican.com


Contor Accesări: 92, Ultimul acces: 2020-05-31 00:17:53