Statuia din centrul Bacaului dedicata Sfantului Stefan cel Mare va fi reabilitata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Statuia din centrul Bacăului dedicată Sfântului Ștefan cel Mare va fi reabilitată

[2019-11-06]
de Mihail Mere-Albe

Statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Bacăului va fi reabilitată. Demersul face parte dintr-un proiect al primăriei de restaurare a statuilor din oraș.
Lucrările vor viza înlocuirea completă a placajelor de granit și marmură, dar și refacerea întregului sistem de iluminat arhitectural, informează Bacău.net.
„Refacerea se impunea pentru că patrimoniul cultural trebuie întreținut dacă vrem să se bucure de el și generațiile viitoare”, a declarat primarul Bacăului.
În ultimele luni au fost reabilitate mai multe statui din oraș care se aflau într-o stare avansată de degradare: Statuia lui Alexandru cel Bun și statuile din Parcul Cancicov.
Dacă vechile monumente se află în plin proces de restaurare, altele noi au fost recent inaugurate.
În luna septembrie, în parcul Catedralei din Bacău, a fost edificat monumentul „România Biruitoare”.
Ansamblul statuar, sfințit de Arhiepiscopul Ioachim, este unicat în România prin reprezentarea în mărime naturală a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 104, Ultimul acces: 2020-05-31 00:04:45