Elevii Liceului Iuliu Maniu la filmul „Cardinalul” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Elevii Liceului Iuliu Maniu la filmul „Cardinalul”

[2019-11-29]
Cardinalul, un film semnat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, rulează pe ecranele din România începând cu 9 noiembrie. Avanpremiera la Oradea a avut loc în data de 14 noiembrie, eveniment la care au fost prezenți regizorul și actorul Radu Botar. PS Virgil Bercea i-a decorat pe cei doi cu Crucea Eparhială pentru laici, ca însemn al prețuirii activității și al devotamentului față de Biserică. La eveniment, alături de un număr mare de persoane, a fost prezent și Episcopul romano-catolic de Oradea, PS Laszlo Bocskei.

Toți elevii din clasele de liceu, însoțiți de cadrele didactice – aceștia fiind și inițiatorii demersului – au vizionat filmul în data de 25 noiembrie, în două săli de cinema, special pregătite pentru ei. Impactul vizionării acestui film, ce relatează un segment, o frântură din suferințele celor închiși pe nedrept în vremurile comunismului, a fost cât se poate de relevant pentru elevii noștri. Ne-au mărturisit cu sinceritate că aceste lucruri nu le-au cunoscut, cu excepțiile de rigoare.
Credem cu tărie că acesta este momentul în care trebuie să sădim cunoaștere în conștiința tinerilor noștri, pentru a-i determina să își cunoască istoria, să își găsească identitatea și sentimentul de apartenență la ceva cu adevărat valoros. Îi felicităm pe cei care s-au străduit să realizeze acest film, atât de necesar vremurilor noastre și pe toți cei care au putut face posibil acest demers. (directoarea liceului, Antonia Nica, pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 143, Ultimul acces: 2020-07-06 09:34:08