Simpozion, concert si procesiune in cinstea Sfantului Apostol Andrei la Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozion, concert și procesiune în cinstea Sfântului Apostol Andrei la Galați

[2019-11-29]
de Mihail Mere-Albe

Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galați, mai multe manifestări cultural-educaționale în perioada premergătoarea datei de prăznuire a primului Apostol al Mântuitorului.
Astfel în sala de festivități a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei”, elevii seminarisți au prezentat miercuri în cadrul unei manifestări culturale, referate despre viața și activitatea patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu.
După, la Muzeul eparhial s-a desfășurat simpozionul dedicat celor doi întâistătători ai Bisericii Ortodoxe Române, comemorați în anul 2019, organizat de profesorii, studenții și masteranzii Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.
În cadrul simpozionului, a fost vernisată o expoziție de icoane și de carte.
În continuarea evenimentului, Arhiepiscopul Dunării de Jos a inaugurat camera din cadrul Muzeului eparhial în care patriarhul Nicodim a locuit timp de 7 ani pe când era arhimandrit și vicar al Eparhiei Dunării de Jos.
Seara s-a încheiat cu tradițional concert de muzică bisericească și patriotică desfășurat sub genericul „Satul, leagănul meu de dor”.
Concertul fost găzduit de Teatrul Național de Operă și Operet㠄Nae Leonard” din Galați. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos/ Facebook
Joi a avut loc cea de-a 19-a ediție a Simpozionului național interseminarial „Reflecții ale tinerilor despre satul românesc – mărturii despre preoți, învățători și gospodari”. Tema simpozionului a fost dedicată satului românesc.
După slujba de Te Deum oficiată în capela seminarului gălățean, au debutat dezbaterile pe tema manifestării în Sala de Expoziții Temporare „Sergiu Dumitrescu” a Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos.
Peste 20 de seminarii și licee din țară s-au numărat printre unitățile de învățământ participante la această manifestare.
Deschiderea simpozionului. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos/ Facebook
Cu acest prilej, a fost lansat volumul intitulat „Mărturisitori și contribuții ale unității de neam și de credință din eparhii, reflectate în conștiința tinerilor de astăzi”.
Tot joi a avut loc tradiționala procesiune „Călători pe cărările sfinților” în cadrul căreia au fost purtate pe străzile municiupiului moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul aduse de la Mănăstirea Căldărușani și racla cu un fragment din moaștele „Sfântului Apostol Andrei” aflată în patrimoniul eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 96, Ultimul acces: 2020-07-02 07:36:54