Romanii, cele mai multe victime ale traficului de persoane din UE - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Românii, cele mai multe victime ale traficului de persoane din UE

[2020-07-30]
de Iulian Dumitrașcu

Comisia Europeană a semnalat într-un raport că cele mai multe victime ale traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt români, iar copiii reprezintă aproape un sfert (23%) din total.
„Primele cinci țări UE de cetățenie a victimelor înregistrate au fost România, Ungaria, Țările de Jos, Polonia și Bulgaria. Este vorba despre aceleași țări ca în perioada 2010-2012 identificate în primul raport al Comisiei privind progresele înregistrate”, se precizează în cel de-al doilea raport privind progresele înregistrate cu privire la combaterea traficului de persoane.
Raportul analizează perioada anilor 2015-2016 și evidențiază c㠄mai mult de jumătate (56 %) din traficul de persoane a avut drept scop exploatarea sexuală, iar aceasta rămâne forma cea mai răspândită”.
„Aproximativ un sfert (26 %) a fost reprezentat de persoanele traficate în vederea exploatării prin muncă, în timp ce alte forme (cum ar fi cerșitul forțat, prelevarea de organe) (18 %) au reprezentat restul”.
O altă informație îngrijorătoare este aceea că persoanele de sex feminin au reprezentat „peste două treimi (68 %) din victimele înregistrate”.
Studiul poate fi consultat integral aici.
Luptei împotriva traficului de persoane îi este dedicată în mod special ziua de 30 iulie. Această zi a fost instituită de ONU pentru a atrage atenția asupra situației în care se află persoanele traficate, dar și pentru a elabora strategii care să combată acest fenomen social crud.
Biserica Ortodoxă susține demersurile pentru apărarea demnității umane în lupta cu efectele majore ale crizei morale actuale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 18, Ultimul acces: 2020-08-09 04:11:37