O biserica veche de 1.300 de ani a fost descoperita aproape de Muntele Tabor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O biserică veche de 1.300 de ani a fost descoperită aproape de Muntele Tabor

[2020-07-30]
de Ștefana Totorcea

Autoritatea pentru Antichități din Israel a anunțat marți descoperirea unei biserici vechi de aproximativ 1.300 de ani în Galileea, nu departe de Muntele Tabor.
Aceasta a fost găsită după ce autoritățile locale din satul Kfar Kama au început să amenajeze un loc de joacă pentru copii.
Biserica are amprenta de 12 Ś 36 metri și este înconjurată de o curte mare. Are pronaos, iar naosul era decorat cu un mozaic multicolor din care s-au păstrat câteva porțiuni.
Au fost găsite și alte dependințe, ceea ce-i face pe cercetători să creadă că aici ar fi putut fi o mănăstire. Arheologii au dezgropat și un mic relicvariu din piatră.
Descoperirea indică importanța acestei așezări creștine din epoca bizantină și aduce noi date pentru un proiect extins de studiere a istoriei creștinismului din zonă.
Satul Kfar Kama este situat aproape de Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos. Tot aici, în anii 1960, s-a descoperit o biserică mai mică, datând din prima jumătate a secolului al VI-lea. Astfel, ambele descoperiri datează din aproximativ aceeași perioadă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20, Ultimul acces: 2020-08-09 00:37:32