Prima Liturghie in noua biserica a Parohiei romanesti din Ferrara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Liturghie în noua biserică a Parohiei românești din Ferrara

[2020-09-09]
de Sorin Ionițe

Duminică, 06 septembrie 2020, a fost o zi memorabilă pentru credincioșii din parohia cu hramul Sfântul Nicodim de la Tismana, din Ferrara, notează Episcopia Italiei.
După o lungă peregrinare pe durata a 8 ani, în mai multe spații și locuri de slujire, duminica aceasta a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în biserica parohială din Ferrara.
Prima Liturghie în Biserica din Ferrara. ©Episcopia Italiei
Biserica închinată Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, acum proprietate a parohiei, a fost construită la începutul anilor 1700 fiind închisă cultului din 1930. A fost cumpărată, cu binecuvântarea Episcopului Siluan al Italiei, în luna decembrie a anului 2015.
Biserica a trecut printr-un proces de restructurare și restaurare capitală. Lucrările au început în luna iunie a anului 2019 și au fost finalizate la sfârșitul lunii august 2020.
Cum arăta biserica în 2015 și cum arată azi – interior. ©Episcopia Italiei
Cum arăta biserica în 2015 și cum arată azi – exterior. ©Episcopia Italiei
„Aduc mulțumire tuturor celor care s-au împlicat în mod concret și hotărât în proiectul acesta, ctitorilor și binefacătorilor, celor ce ne-au acordat încredere și sprijin, Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Preasfințitului Atanasie, Arhiereu Vicar, Sfinților ocrotitori, Maicii Domnului și lui Dumnezeu care a încununat lucrarea în timpuri de grele încercări”, a spus duminică Pr. Paroh Vasile Jora.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 43, Ultimul acces: 2020-10-01 12:16:59