Primul forum judetean al profesorilor de religie din Suceava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primul forum județean al profesorilor de religie din Suceava

[2020-10-06]
de Ștefana Totorcea

Prima ediție a Forumului județean al profesorilor de religie din Suceava a avut loc luni, de Ziua Internațională a Profesorului, la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, informează Monitorul de Suceava.
Evenimentul a fost organizat de inspectorul pentru disciplina Religie Daniela Ceredeev și Arhid. Bogdan–Mihai Hrișcă, consilier la Sectorul Educațional – Teologic al eparhiei. Au participat profesori de religie și reprezentanți ai elevilor.
S-a discutat despre Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și despre educația online.
Inspectorul școlar Daniela Ceredeev a subliniat că educația înseamnă o simbioză între familie, școală și biserică și că prima educație pe care o primește copilul este de la mamă. Urmează cea de la preot și abia apoi cea oferită de școală.
Ziua Internațională a Profesorului: Lumea are nevoie de încă 8,3 milioane de profesori
Părintele Arhidiacon Bogdan–Mihai Hrișcă a afirmat că noul an școlar îi provoacă pe profesorii de religie să găsească modalitățile optime pentru a rămâne aproape de elevi și a-i ajuta să-și dezvolte competențele necesare într-o societate aflată într-o schimbare.
„Noi, profesorii, avem un mare privilegiu: privilegiul de a transmite cuvântul lui Dumnezeu, care este mereu actual și care răspunde oricărei încercări!”, a spus reprezentantul arhiepiscopiei.
La eveniment a fost organizată și o expoziție a proiectelor educaționale realizate de profesorii de religie și elevii lor. Au fost prezentate publicații și materiale multimedia, machete premiate la concursuri școlare și portofolii ale elevilor.
Pentru o relatare pe larg de la eveniment, accesați pagina de web a Monitorului de Suceava.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 42, Ultimul acces: 2020-10-26 10:11:14