Mitropolitul grec al Austriei a vizitat santierul Bisericii romanesti din Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul grec al Austriei a vizitat șantierul Bisericii românești din Viena

[2020-10-07]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Arsenie, Mitropolitul Grec al Austriei, a vizitat marți șantierul bisericii românești din Viena. Ierarhul a fost întâmpinat de parohul lăcașului de cult, pr. Emanuel Nuțu, care i-a prezentat stadiul lucrărilor.
„Împreună cu Arhitecții Georg Baldass și Mihaela Ionescu am prezentat Părintelui Mitropolit arhitectura bisericii și am discutat despre lucrările de zidire, despre provocările și dificultățile care apar în cursul lucrărilor de construcție, având în vedere că, în curând, Înaltpreasfinția Sa va începe lucrările de construcție ale mănăstirii ortodoxe din Sankt Andrä am Zicksee”, a notat părintele Emanuel pe contul de Facebook.
Piatra de temelie pentru mănăstirea care va avea ca ocrotitor pe Sfântul Paisie Aghioritul a fost sfințită de Mitropolitul Arsenie în data de 26 septembrie.
Părintele Emanuel Nuțu i-a prezentat ierarhului și proiectul implementat pentru comunitatea românească din capitala Austriei, și anume blocul, din proximitatea viitoarei biserici, unde locuiesc 46 de familii de români.
Mitropolitul și-a exprimat „profunda admirație pentru proiect” și a fost plăcut surprins de „grădinița amenajată la parter și de magazinului Roua, cu produse tradiționale românești”.
Înaltpreasfinția Sa a oferit un dar liturgic pentru biserica românească din Viena. Sursa Foto: Facebook/Biserica Sfântul Ștefan din Viena
Mare ne-a fost surpriza primirii ca binecuvântare din partea Părintelui Mitropolit a unei cădelnițe din argint, ce va fi folosită în serviciul liturgic.
„Transmițând salutari frățești părintelui nostru Mitropolit Serafim, Ierarhul grec a rostit o rugăciune de binecuvântare și a felicitat pe toți ctitorii și susținătorii, care au făcut posibil un asemenea proiect în capitala Austriei”.
BLOCUL ȘI BISERICA ROMÂNILOR
Biserica și blocul de locuințe reprezintă un proiect unic dedicat comunității românești din Viena, fiind implementat în proximitatea Parcului Prater cu susținerea financiară a Primăriei din capitala Austriei.
Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost sfințită în urmă cu trei ani, iar lucrările au fost demarate în 2018.
Locația viitoarei biserici se află la punctul de întâlnire al străzilor Norbahnstraße și Taborstraße. Biserica va fi o replică a Mănăstirii Voroneț, cunoscută drept Capela Sixtină a Orientului.
Cele 46 de familii care locuiesc în blocul din apropierea bisericii au primit cheile la finalul anului trecut.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 47, Ultimul acces: 2020-10-26 10:11:45