Clerici si credinciosi din Protopopiatul Tecuci au donat sange in sprijinul vietii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Clerici și credincioși din Protopopiatul Tecuci au donat sânge în sprijinul vieții

[2020-10-07]
de Iulian Dumitrașcu

Optzeci de clerici și credincioși din Protopopiatul Tecuci au donat marți sânge pentru a veni în sprijinul salvării de vieți omenești.
Donatorii s-au deplasat de la Tecuci la Galați, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Dintre aceștia, au făcut parte atât slujitori și credincioși din parohiile protopopiatului Tecuci, cât și tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creștin Ortodox din Tecuci (LTCOR).
„Preoții și credincioșii din cadrul protopopiatului Tecuci încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflați în suferință”.
„Este pentru a cincea oară numai în acest an, când preoții din cadrul Protopopiatului Tecuci au reușit să vină cu mulți voluntari la Centrul de Transfuzie Sanguină din Galați pentru a dona sânge”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alți slujitori și credincioși din parohiile Eparhiei.
Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesitățile stringente ale unui pacient. În fiecare zi, la nivel național este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 48, Ultimul acces: 2020-10-26 10:12:20