Ce sfat ofera Episcopul Antonie ca „sfintele lacase pe care le ridicam astazi sa nu ramana maine pustii” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ce sfat oferă Episcopul Antonie ca „sfintele lăcașe pe care le ridicăm astăzi să nu rămână mâine pustii”

[2021-01-12]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a vorbit duminică despre importanța educației religioase în rândul tinerilor și a menționat că reprezintă aspect important pentru suținerea Ortodoxiei.
Să avem grijă de tineri, să le descoperim credința ortodoxă, dacă dorim ca sfintele lăcașe pe care le ridicăm astăzi să nu rămână mâine pustii, a îndemnat Preasfințitul Părinte Antonie în omilia rostită la Corlăteni, raionul Râșcani.
El a explicat că educația care nu îl include pe Dumnezeu este una incompletă.
„O creștere sănătoasă a tinerilor, înseamnă și o creștere religioasă, o creștere cu Dumnezeu”, a precizat părintele episcop.
Datoria față de copii și tineri implică transmiterea credinței ortodoxe pe care o avem moștenită de la înaintașii noștri.
„Copiii trebuie lăsați și ajutați să se apropie de cele sfinte. Prin faptul că părinții nu-i duc pe copii la biserică, nu-i învață credința, ei îngrădesc accesul copiilor la tainele Bisericii”.
PS Antonie i-a sfătuit, de asemenea, pe cei prezenți, să fie atenți la sănătatea lor și a celor din jur mai ales în perioada de pandemie.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea noii boli molipsitoare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 27, Ultimul acces: 2021-01-18 00:06:42