A fost lansata a 12-a editie a campaniei de Pasti „Masa Bucuriei”, organizata de Diaconia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost lansată a 12-a ediție a campaniei de Paști „Masa Bucuriei”, organizată de Diaconia

[2021-04-07]
de Iulian Dumitrașcu

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat, pentru al 12-lea an consecutiv, campania de Paști „Masa Bucuriei”.
Campania din acest an este organizată în premieră cu Banca de Alimente, un alt proiect major Diaconia.
Programul social culminează în sâmbăta Floriilor cu o colectă națională de produse alimentare neperisabile.
„Pe 24 aprilie anunțăm Cod Galben de Bunătate la nivel național. De 12 ani spunem că bătrânii din Republica Moldova nu ar trebui să trăiască în sărăcie și foame. Tot de 12 ani, am creat, prin campania Masa Bucuriei, o posibilitate de implicare și manifestare a solidarității”.
„Astfel, mii de oameni au împărtășit demersul nostru, iar grație gesturilor de bunătate am reușit să aducem bucuria unui prânz cald în viața celor care ieri au avut grijă de noi, iar azi sunt limita disperării. În această perioadă de pandemie, mai mult ca niciodată, solidaritatea poate învinge foamea, iar donația fiecăruia din noi poate umple farfuria unui flămând pe parcursul unui an”, a declarat într-un comunicat Igor Belei, Director Executiv Diaconia.
Modalități de ajutor
Persoanele interesate au mai multe modalități prin care pot contribui pentru o viață mai bună a celor afectați de lipsuri materiale:
Donează mese calde personal, cu familia sau echipa, din orice colț al lumii pe diaconia.md. Cu 50 de lei moldovenești oferi un prânz cald complex pentru un beneficiar al cantinei sociale din Chișinău.
Postează pe canalele proprii de comunicare o poză cu tine de la edițiile anterioare ale campaniei sau pur și simplu îmbracă o haină galbenă (cromatica proiectului) și îndeamnă-ți prietenii să facă o donație de alimente pe 24 aprilie.
Vino pe 24 aprilie în unul dintre magazinele Kaufland, Metro, Linella, Nr 1 din Chișinău, sau în rețelele din teritoriu, unde vei găsi o boxă specială cu mesajul campaniei și vei putea dona alimente neperisabile pentru oamenii nevoiași.
Toate resursele materiale și financiare acumulate datorită campaniei vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare. Acestea vot fi oferite pe parcursul anului în cantine sociale și alte tipuri de servicii de asistență pentru oamenii nevoiași.
„Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”, este sloganul campaniei „Masa Bucuriei”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6, Ultimul acces: 2021-04-16 01:56:19