Prima Sfanta Impartasanie la Buruienesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Sfântă Împărtășanie la Buruienești

[2021-06-10]
An de an, în parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești, de Joia Verde, are loc o dublă sărbătoare: sătenii se bucură atât spiritual, cât și fizic, de ziua consacrată solemnității Preasfântului Trup și Sânge al Domnului, dar și de primirea Primei Sfinte Împărtășanii de către copiii clasei a III-a. Prin urmare, și în acest an, un grup de copii a avut parte de una dintre cele mai fericite clipe din viața lor. În ciuda situației pandemice, ei s-au putut bucura de acest moment fizic, alături de părinți, de persoanele apropiate și de credincioși.

În ziua de 3 iunie 2021, 30 de copii l-au primit în inima lor, pentru prima dată, pe Isus Cristos, sub chipul pâinii și al vinului. Vrednici sufletește și conștienți de importanța momentului, după o pregătire temeinică, acest pas important a fost făcut de ei cu emoție și, totodată, încredere, că de acum îl vor putea simți cu adevărat, în ei, pe Isus. Dumnezeu a avut grijă ca acea zi să fie de neuitat pentru ei oferind o vreme frumoasă și prilejul de a participa fizic la Sfânta Liturghie și de a-i avea alături pe cei dragi.
În aceste clipe anevoioase, în care cu toții suntem încercați de greutățile vieții, uităm să ne mai rugăm, să cerem ajutor de la Dumnezeu și chiar să ne bucurăm. De aceea avem nevoie să îl simțim pe Isus în inima noastră și să căpătăm încredere și putere, pentru a trece cu bine peste greutăți. Iar acești copii sunt un exemplu pentru noi toți. L-au primit pe Isus cu brațele deschise și i s-au oferit lui cu toată încrederea, învăluiți fiind de o satisfacție sufletească, iar El, la rândul Lui, va avea grijă să îi ocrotească și să îi binecuvânteze cu harurile Sale. (Martina Blaj pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3, Ultimul acces: 2021-06-12 09:58:28