Episcopii din Portugalia si Spania: Intalnire pentru ZMT Lisabona 2023 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii din Portugalia si Spania: Întâlnire pentru ZMT Lisabona 2023

[2021-06-10]
„O oportunitate de dialog”, așa descriu Episcopii din Portugalia și Spania întâlnirea on-line cu desfășurare între 7 și 9 iunie, cu privire la Întâlnirea Mondială a Tinerilor, care va avea loc la Lisabona, în 2023. Așteptarea crescândă din Portugalia cu privire la Întâlnirea Mondială a Tinerilor și experiența pe care Spania o poate oferi în vederea organizării evenimentului sunt subiecte prezente în agenda dezbaterilor pe marginea așteptatului eveniment de la Lisabona, cu participarea delegațiilor din partea celor două Conferințe Episcopale, conduse de Mons. Joăo Lavrador, din Portugalia, și de Mons. José Maria Lorca, din Spania.

Lisabona este primul oraș din Portugalia care găzduiește Ziua Mondială a Tinerilor. Numele orașului gazdă a fost anunțat în ianuarie 2019, la finalul ediției precedente, care s-a desfășurat în Panama. Ziua Mondială a Tinerilor ar fi trebuit să aibă loc în 2022, dar a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de Covid-19. Alegerea Portugaliei – țară care poartă amprenta Fecioarei Maria, prin aparițiile de la Fatima – continuă în mod ideal spiritul marian al Zilei Mondiale a Tinerilor din Panama. Dacă motto-ul din Panama a fost: „Iată, slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău!” (Lc 1,38), genericul sub care se va desfășura Întâlnirea Mondială a Tinerilor de la Lisabona este tot unul marian: „Maria a pornit și s-a dus în grab㔠(Lc 1,39) – un generic legat de istoria Portugaliei care poartă urmele spirituale ale Preacuratei Fecioare Maria.
Printre temele reuniunii se află și Rozariul realizat anume pentru întâlnirea tinerilor de la Lisabona, cu rozarii montate într-o fabrică din Fatima și disponibil în trei modele diferite: unul din lemn, altul realizat cu materiale reciclabile și, un al treilea model, realizat din plastic reciclat sută la sută. Rozariile din plastic și cele din alte materiale reciclabile reproduc – pe cruce – emblema Zilei Mondiale a Tinerilor de la Lisabona și conțin, de asemenea, motto-ul: „Maria a pornit și s-a dus în grabă”. Și ambalajul rozariilor a fost realizat din carton reciclat, informațiile de pe ambalaj fiind scrise și în variantă Braille, pentru nevăzători. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 6, Ultimul acces: 2021-06-12 11:14:21