Prima Sfanta Impartasanie la Padova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Sfântă Împărtășanie la Padova

[2021-06-09]
Duminică, 6 iunie 2021, într-o atmosferă de sărbătoare, prilejuită și de celebrarea solemnității Trupul și Sângele Domnului, zece copii din comunitatea română de rit latin din Padova l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sacramentul Euharistiei, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.30. La acest eveniment au luat parte părinții și rudele copiilor, alături de mulți credincioși din comunitate. După o serioasă perioadă de pregătire începută încă din toamna anului 2020 și îngreunată adesea de situațiile create de pandemie, candidații au reușit să își însușească învățătura Catehismului pentru a continua itinerarul inițierii creștine.

Această zi deosebită a fost precedată de participarea la Sacramentul Reconcilierii. Plini de emoție, copiii s-au apropiat pentru prima dată de scaunul de Spovadă, unde au experimentat din plin iubirea, milostivirea și iertarea lui Dumnezeu. Cu sufletele curate și îmbrăcați în haine de sărbătoare, cei zece copii au participat în mod activ la Sfânta Liturghie prin intermediul cântărilor, citirea lecturilor și implicarea la momentul ofertoriului. În cadrul predicii, copiii au fost îndemnați să fie mereu recunoscători pentru marele dar al Euharistiei și să păstreze mereu prietenia cu Isus, urmând îndeaproape exemplul Sfântului Dominic Savio (1842-1857), care își luase aceste hotărâri în ajunul Primei Sfintei Împărtășanii: 1) Mă voi spovedi deseori și mă voi împărtăși ori de câte ori confesorul îmi va permite; 2) Vreau să sfințesc zilele de sărbătoare; 3) Prietenii mei vor fi Isus și Maria; 4) Mai degrabă moartea decât păcatul.
Celebrarea s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică, spre a-i mulțumi lui Isus pentru darul Euharistiei, Sacramentul iubirii sale nesfârșite față de oameni și al prezenței sale reale în mijlocul nostru până la sfârșitul veacurilor. Au urmat binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament, fotografiile de grup în fața altarului și înmânarea cadourilor pentru copii. Fie ca Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor să devină pentru noi toți o reînnoită ocazie și un adevărat imbold pentru a deveni tot mai conformi cu Isus, Pâinea vieții, care ni se oferă în sacramentul Euharistiei ca hrană pentru viața veșnică. (pr. Emanuel Imbrea pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4, Ultimul acces: 2021-06-12 12:44:29