Noua campanie pro-life a Poloniei sustine ca „fiecare viata este un miracol” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noua campanie pro-life a Poloniei susține c㠄fiecare viață este un miracol”

[2021-06-09]
O nouă campanie pro-life în Polonia evidențiază demnitatea copiilor diagnosticați cu afecțiuni medicale înainte de naștere. Campania, lansată de Fundația Proelio Group și cunoscută sub numele de „Fiecare viață este un miracol”, spune istoriile copiilor născuți cu dizabilități, în multe cazuri după ce medicii și-au sfătuit mamele să ia în considerare avortul. Vorbind într-un videoclip de lansare a campaniei, fondatoarea fundației Magdalena Korzekwa-Kaliszuk a spus: „Implementăm campania Fundației Proelio Group pentru a arăta că viața fiecărei ființe umane are un sens, că oamenii nu pot fi uciși înainte de naștere din cauza unei boli sau a unui handicap suspectat. În această campanie, prezentăm istoriile unor anumite persoane, care riscau să fie ucise înainte de naștere și totuși sunt în viață.”

Campania este lansată ca urmare a unei decizii epocale referitoare la avort luată de Curtea constituțională a Poloniei. În decizia foarte așteptată din 22 octombrie 2020, Tribunalul Constituțional din Varșovia a declarat că avortul pentru anomalii fetale este neconstituțional. Înainte de intrarea în vigoare a deciziei, legea poloneză permitea avortul numai în caz de viol sau incest, de risc pentru viața mamei sau de anomalie fetală. Decizia, care nu poate fi atacată, ar putea duce la o reducere semnificativă a numărului de avorturi în țară. Verdictul a determinat un val de demonstrații în toată Polonia.
Campania prezintă peste 80 de istorii personale. Acestea includ cea a unui băiat numit Nathan. Mamei sale i s-a spus că se va naște fără brațe după o ecografie în luna a opta de sarcină. „Nu am primit nici un sprijin psihologic în acel moment”, a scris ea. „Am fost devastată. Medicul meu a declarat: ‘Este păcat că nu ați aflat mai devreme despre acest defect, deoarece am fi putut întrerupe sarcina, dar acum este prea târziu. Trebuie să nașteți’.” Nathan a trecut prin multiple operații chirurgicale după ce s-a născut. „Acum fiul nostru are patru ani și jumătate și se descurcă minunat”, a spus mama sa. „Mâinile lui pot prinde obiecte, se joacă folosind atât picioarele, cât și mâinile, și merge înainte fără frică. Zâmbește 98% din viața sa și aduce multă bucurie familiei noastre. Sunt mândru că am un astfel de războinic.” A continuat: „Oameni ca Nathan sunt în minoritate și aceasta îi face speciali. Fiul nostru are mâini mici, dar, așa cum spune despre el, are o inimă mare. Astfel de copii au și ei dreptul de a trăi.”
Organizatorii campaniei spun c㠄Fiecare viață este un miracol” atinge și cazuri mai dificile, inclusiv cele ale copiilor care au murit la scurt timp după naștere. „Mărturiile părinților care au trăit această situație dramatică și au decis să ne împărtășească experiențe foarte personale, nu lasă nici o îndoială că atât pentru copil, cât și pentru părinți, este cel mai bine atunci când li se oferă șansa de a trăi cel puțin un timp împreună”, au spus organizatorii. Site-ul prezintă, de asemenea, istoria unui băiat numit Franek, spusă de tatăl său Paweł, care locuia în Marea Britanie împreună cu soția sa, Olga. După ce Olga a rămas însărcinată, testele prenatale au arătat că copilul avea un picior strâmb, un rinichi foarte mic și anomalii în structura creierului. Medicii au recomandat în mod repetat avortul. „Am fost devastați și îngroziți. Ne-a fost greu să ne gândim cum ar fi viața noastră cu un copil bolnav, cu dizabilități, dar ne-a fost la fel de greu să ne imaginăm cum cineva ar putea să îl omoare pe fiul nostru injectând otravă în inima lui”, a scris Paweł. Cuplul a decis să se întoarcă în țara natală.
„Am zburat în Polonia pentru un miracol. […] În Wčwolnica există un altar marian unde s-au produs multe minuni. Acolo l-am oferit fiului nostru Mariei pentru ca ea să aibă grijă de el”, a scris tatăl. „Credem cu tărie că ea continuă să facă acest lucru și că ne-a adus la Dumnezeu în acel moment. De atunci a existat pace în inimile noastre în loc de teamă. Am spus ‘da’ voinței lui Dumnezeu, orice ar fi.” Fiul lor s-a născut pe 16 august 2019, prin cezariană. Paweł a spus: „Deși nu putem spune că este un copil 100% sănătos, el este miracolul nostru”. „Majoritatea previziunilor din testele genetice nu s-au împlinit. Nu există anomalii în creierul său. Are, de asemenea, doi rinichi de structură și dimensiune adecvate. Nu avea nici buză despicată, nici despicătură palatină. Cu toate acestea, are un picior strâmb (nu două), sau mai bine zis avea unul, deoarece acum este îndreptat și poartă doar pantofi ortopedici speciali.”
Rezumând campania, inițiatorii ei au spus: „Vrem să transformăm inimile și conștiințele femeilor și bărbaților polonezi, arătând că fiecare ființă umană merită viață”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4, Ultimul acces: 2021-06-12 13:31:39