Papa, calugarilor claretieni: Fiti indrazneti si nu separati misiunea de rugaciune si adoratie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa, călugărilor claretieni: Fiți îndrăzneți și nu separați misiunea de rugăciune și adorație

[2021-09-09]
Papa Francisc
Papa Francisc s-a întâlnit joi, 9 septembrie a.c., în Sala Clementină din Palatul Apostolic, cu participanții la Capitlul General al părinților misionari „Fii Misionari ai Inimii Neprihănite a Mariei”, numiți și claretieni. Sfântul Părinte și-a exprimat bucuria pentru întâlnirea, în Capitlul General, a reprezentanților celor circa trei mii de călugări claretieni care își desfășoară misiunea în întreaga lume. Amintind tema Capitlului – „Înrădăcinează-te și îndrăznește. Înrădăcinează-te în Isus” – Pontiful a evidențiat că înrădăcinarea în Isus presupune rugăciune și adorație, astfel încât să se ajungă la a comunica cu Isus cum se comunică cu un prieten.

„Sunteți misionari. Dacă vreți ca misiunea voastră să fie cu adevărat rodnică, un puteți separa misiunea de adorație și de o viați de intimitate în rugăciune cu Domnul. Dacă vreți să fiți mărturisitori un puteți înceta să fiți oameni de rugăciune”, le-a spus Papa Francisc misionarilor claretieni, amintind că mărturisirea și rugăciunea sunt două dimensiuni care se alimentează reciproc și care un pot exista una fără cealaltă. Sfântul Părinte le-a spus că mărturia îmbinată cu rugăciune și adorație îi va face curajoși în misiunea lor, după curajul fondatorului – Sfântul Anton Maria Claret y Clará (1807-1870) – și al primilor misionari care i s-au alăturat, reiterând că viața consacrată necesită îndrăzneală și eliberarea de precaritate, de lipsa de trăinicie.
Pontiful și-a exprimat speranța ca întâlnirea în cadrul Capitlului General să îi ajute pe misionarii claretieni să focalizeze ceea ce este esențial: Isus – pentru a pune în El siguranța lor, pentru că doar Isus reprezintă autentica siguranță; consacrarea – care valorizează raportul cu Dumnezeu; viața fraternă în comunitate, care privilegiază o relație autentică cu frații și misiunea care îi face să iasă spre întâlnirea cu ceilalți, îndeosebi cu cei săraci, pentru a-i conduce la Isus. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 34, Ultimul acces: 2021-09-19 12:15:15