Un nou centru social la Bacau, loc de formare pentru tineri si de socializare pentru varstnici - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou centru social la Bacău, loc de formare pentru tineri și de socializare pentru vârstnici

[2021-09-09]
de Gheorghe Anghel

La parohia băcăuană Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost inaugurat marți un centru social unde vor fi desfășurate activități de formare pentru tineri, dar și de socializare pentru persoane vârstnice.
La slujba de sfințire au participat părintele arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, protopopii Eugen-Ciprian Ciuche și Vasile Abageru, pr. Adrian Alexandrescu și beneficiarii centrului.
Accesul echitabil la educație în vederea reducerii abandonului școlar, îmbunătățirea performanțelor educaționale în rândul elevilor din familii defavorizate, sunt principalele obiective pentru tinerii beneficiari.
„Este importantă reducerea obstacolelor materiale și financiare, prin susținerea elevilor și tinerilor care doresc să continue studiile și să-și împlinească aspirațiile. Ne dorim ca aceștia să aibă acces la profesii care să le ofere un viitor diferit de cel al familiilor vulnerabile din care provin”, a declarat pr. Adrian Alexandrescu, inspector de specialitate pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău.
Activitățile dedicate persoanelor vârstnice au în vedere creșterea gradului de socializare, prevenind astfel marginalizarea și excluderea socială.
„Pentru a obține modificările necesare privind atitudinile, este importantă accentuarea imaginii sociale a populației vârstnice, promovarea activă a participării sociale, reducerea obstacolelor fizice și cognitive către o viață independentă și participativă și prevenirea abuzului asupra bătrânilor”, a precizat Pr. Abageru, Protopop de Sascut.
Centrul socio-cultural și educațional inaugurat marți va avea ca ocrotitoare pe Sfânta Muceniță Filofteia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 27, Ultimul acces: 2021-09-19 11:57:05