Arhiepiscopul Ciprian: Sa avem smerenie si discretie cand este vorba de lucrurile minunate pe care Dumnezeu le face in viata noastra - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Ciprian: Să avem smerenie și discreție când este vorba de lucrurile minunate pe care Dumnezeu le face în viața noastră

[2022-08-01]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

„Să avem smerenie și discreție când este vorba de lucrurile minunate pe care Dumnezeu le face în viața noastră”, le-a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian credincioșilor Parohiei Bicești din comuna vrânceană Dumitrești.
Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în lăcașul de cult și a rostit și un cuvânt de învățătură, pornind de la textul biblic al Duminicii a 7-a după Rusalii (Matei 9:27-35) care relatează minunea vindecării de către Mântuitorul Iisus Hristos a doi orbi și a unui mut din Capernaum.
„Din această Evanghelie trebuie să reținem câteva lucruri folositoare pentru sufletul nostru. În primul rând, se afirmă încă o dată bunătatea și iubirea lui Dumnezeu față de omul suferind, pentru care S-a întrupat, Și-a asumat pătimiri și moarte pe Cruce, ca să-l salveze din robia păcatului și a morții; să-l vindece, mai întâi, de ceea ce îi întinează sufletul și mintea, apoi, în funcție de credința sa lăuntrică, să-i dăruiască vindecare trupească”.
„În al doilea rând, învățăm că trebuie să avem smerenie și discreție, când este vorba de lucrurile minunate pe care Dumnezeu le săvârșește în viața noastră”.
„Să luăm aminte la mesajul pe care Mântuitorul Hristos ni-l transmite în fiecare duminică, prin fragmentul evanghelic citit la Sfânta Liturghie, și să conștientizăm valoarea și puterea dreptei credințe în Hristos Domnul nostru, care poate atrage puterea Sa tămăduitoare asupra noastră, când suferim de diferite boli sau neputințe trupești”, a subliniat Părintele Arhiepiscop.
Ierarhul a hirotonit un teolog întru diacon, pe seama Catedralei Voievodale „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Buzău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 11, Ultimul acces: 2022-08-08 18:49:18