Multumire pentru darul vietii consacrate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mulțumire pentru darul vieții consacrate

[2023-03-15]
foto: FB parohial / Bogdan Moisa
Duminică, 12 martie, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11:00, în biserica noastră parohială a avut loc un moment deosebit de aducere de mulțumire: sr. Lina Bashir, împreună cu familia, i-au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darul vieții consacrate. În jurul altarului s-au aflat parohul comunității, pr. Mihai Mărtinaș; pr. Prestipino Antonio, vicar episcopal pentru viața consacrată; pr. Marius Taloș, Superior al Regiunii Române a Ordinului Iezuit.

În cuvântul de învățătură, părintele Taloș a vorbit despre frumusețea și importanța vieții consacrate, dar și despre disponibilitatea și gratuitatea care trebuie să se regăsească în viața oricărui creștin, dar, mai ales, în viața unei persoane care a ales să îl slujească pe Dumnezeu alegând viața consacrată. „Dragă soră Lina, dragă Mireasă a lui Cristos, să păstrezi în fiecare zi bucuria, înflăcărarea și entuziasmul. Să fii corola unui minunat buchet de flori, care se deschide pentru ceilalți, care li se oferă, care-i slujește pe ceilalți”, a spus, printre altele, părintele predicator. La Oferirea darurilor, au fost prezentate la altar simboluri care însoțesc viața de credință a fiecăruia dintre noi, dar și voalul, care este simbolul vieții consacrate și al jertfirii de sine.
La sfârșitul Liturghiei, Părintele paroh i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru această nouă ocazie de bucurie și de sărbătoare în comunitatea noastră și, continuând gândul duminicii anterioare, când au fost sărbătorite mamele din comunitate, folosind cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea, i-a spus sorei Lina: „Mulțumire ție, femeie-consacrată, care după exemplul celei mai mari dintre femei, Mama lui Cristos, Cuvântul întrupat, te deschizi cu docilitate și fidelitate la iubirea de Dumnezeu, ajutând Biserica și întreaga omenire să trăiască în raporturile cu Dumnezeu un răspuns «sponsal», care exprimă în mod minunat comuniunea pe care el vrea s-o stabilească cu creatura sa.” Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate persoanele consacrate care slujesc Biserica și îl rugăm să cheme și din parohia noastră tineri care să Îl urmeze în sfânta preoție și tinere care să îl urmeze în viața consacrată.
Pe 4 martie, în Italia, sr. Lina a făcut prima profesiune religioasă în Congregația Clariselor Franciscane Misionare ale Preasfântului Sacrament. În timpul celebrării prezidate de Episcopul Diecezei de Forlì, Mons. Livio Corazza, Lina a depus voturile sărăciei, curăției și ascultării, punându-și astfel viața în slujirea lui Dumnezeu prin viața consacrată. Lina s-a născut în 1992, în Irak. În anul 1995, familia s-a mutat în România. În 2011 a absolvit în Colegiul Cantemir Vodă, iar în 2016, a absolvit Facultatea de Farmacie, din București. Timp de trei ani a lucrat ca farmacistă. Aventura sa spirituală în familia religioasă a Clariselor Franciscane Misionare a început în luna februarie 2019.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 9, Ultimul acces: 2023-03-21 00:13:32