Papa numeste un nou secretar al Dicasterului pentru Evanghelizare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa numește un nou secretar al Dicasterului pentru Evanghelizare

[2023-03-15]
foto: Vatican News
Arhiepiscopul Fortunatus Nwachukwu, de origine nigeriană, a fost numit secretar al Dicasterului pentru Evanghelizare, Secțiunea pentru Prima Evanghelizare și Noile Biserici particulare. Biroul de presă al Sfântului Scaun a anunțat miercuri numirea papală. Arhiepiscopul Nwachukwu, Arhiepiscop titular de Acquaviva, a îndeplinit, începând cu 17 decembrie 2021, funcția de observator permanent al Sfântului Scaun la Organizația Națiunilor Unite și la instituțiile specializate de la Geneva și la Organizația Mondială a Comerțului. De asemenea, a fost reprezentant al Sfântului Scaun la Organizația Internațională pentru Migrație.

Născut la 10 mai 1960, Nwachukwu a fost hirotonit preot al Diecezei de Umuahia, în Nigeria, la 17 iunie 1984, iar ulterior a fost încardinat în Dieceza de Aba la 2 aprilie 1990. În 2012, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit Nunțiu Apostolic în Nicaragua și l-a numit Arhiepiscop titular de Acquaviva. Ulterior, din 2017, a slujit în Antile ca Nunțiu Apostolic în Trinidad și Tobago, precum și în Barbados, Dominica, Jamaica, Saint Kitts și Nevis, Saint Vincent și Grenadine și Guyana. Arhiepiscopul Nwachukwu a preluat, de asemenea, rolul de Nunțiu Apostolic în Sfânta Lucia, Grenada, Bahamas, Surinam și Belize în 2018.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 12, Ultimul acces: 2023-03-20 09:38:43