Deschiderea anului scolar la Colegiul National Catolic „Sfantul Iosif” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Catolic „Sfântul Iosif”

[2023-09-12]
foto: Ercis.ro
Luni, 11 septembrie 2023, a avut loc deschiderea noului an școlar la Colegiul Național Catolic „Sfântul Iosif” din Bacău. La celebrare au fost prezenți PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, superiorii și formatorii Seminarului, reprezentanți din partea autorităților locale și a Poliției, împreună cu cadrele didactice și personalul auxiliar, care se ocupă de educația și buna dezvoltare umană, intelectuală și spirituală a elevilor.

PS Iosif Păuleț a prezidat Sfânta Liturghie de deschidere a noului an școlar, fiind însoțit la altar de pr. Petru-Sebastian Tamaș, noul director al Colegiului, de pr. Benone Lucaci, decan de Bacău Centru, de preoții formatori, precum și de 13 preoți oaspeți. În cadrul predicii, Excelența Sa, pornind de la faimoasa parabolă a semănătorului, care ne vorbește despre Dumnezeu, dar și despre noi, oamenii, a evidențiat încrederea Semănătorului în capacitatea pământului de a rodi, precum și generozitatea și iubirea pe care Dumnezeu le are față de fiecare dintre noi. Dumnezeu nu încetează să arunce sămânța cuvântului său, ci o face cu aceeași încredere, generozitate și discreție, chiar și astăzi, prin intermediul preoților, al profesorilor și al părinților.
Adresându-se elevilor, i-a îndemnat cordial, pe fiecare dintre ei, să devină un pământ fertil, un pământ bun, dispus să primească învățătura profesorilor, pentru ca aceasta să rodească în viața și în sufletul lor. În felul acesta, vor reuși să elimine spinii, pietrele și tentațiile care îi pot sustrage de la idealul unei vieți trăite alături de Dumnezeu, de-a lungul acestui nou an școlar. În încheiere, Preasfințitul Iosif a ținut să îi aducă un prinos de mulțumire unui semănător generos care, timp de treizeci de ani, în calitate de director, nu a încetat să semene credința, armonia și înțelepciunea în sufletele elevilor și ale profesorilor Colegiului Catolic „Sfântul Iosif”, părintelui Anton Săboanu: „Numai Dumnezeu cunoaște sacrificiile pe care Sfinția Sa le-a făcut pentru ca această instituție de învățământ să fie cea pe care o avem noi astăzi. Domnul să îl binecuvânteze, să îl răsplătească pentru toată munca depusă, și să îl copleșească cu sănătate mulți ani, pentru a putea continua să semene binele și frumosul în inimile oamenilor”.
Totodată, i-a adresat noului director, părintelui Petru-Sebastian Tamaș, un cuvânt de încurajare: „Avem încredere, părinte, că veți fi un semănător bun, și că veți continua munca frumoasă a părintelui Anton. Vă dorim mult succes în noua misiune încredințată de Domnul! Îl implorăm pe Duhul Sfânt, ca el să coboare asupra tuturor pentru a-i inspira cu lumina și înțelepciune sa pe toți cei implicați în educarea noii generații”. Cuvântul de încheiere a aparținut noului părinte director, Petru-Sebastian Tamaș. Adresându-se PS Iosif, părintele director i-a mulțumit cu aceste cuvinte: „Vă mulțumesc, Excelență, pentru încrederea acordată! Îmi doresc și vă doresc, ca peste ani și ani, privind în urmă la această decizie a Dvs, să îl binecuvântați pe Dumnezeu și să îi mulțumiți”.
Formatorilor Seminarului, cadrelor didactice și personalului auxiliar, mulțumindu-le pentru toată munca depusă până acum, le-a cerut să continue cu același entuziasm, profesionalism și dăruire, deoarece, „chiar dacă este un alt director, elevii merită să fie iubiți, cel puțin, la fel de mult ca și până acum”. Elevilor le-a transmis un mesaj de încurajare la început de an școlar, urmat de dorința unei cunoașteri personale. Nu în ultimul rând, le-a mulțumit părinților pentru încrederea pe care o au față de profesorii Colegiului și le-a cerut, în același timp, sprijinul și colaborarea pe mai departe în educarea și creșterea umană, intelectuală și spirituală a elevilor. La sfârșitul celebrării, PS Iosif Păuleț a declarat deschis noul an de învățământ și a dăruit tuturor celor prezenți binecuvântarea specială pentru începutul noului an școlar. (pr. Emil-Daniel Gașpar și Ștefan Lețu pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 25, Ultimul acces: 2023-09-21 00:09:18