Vaticanul ofera asistenta stomatologica gratuita pentru saracii din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul oferă asistență stomatologică gratuită pentru săracii din Roma

[2023-09-12]
foto: Cosmin Cipca
Îngrijirea dentară pentru săracii din Roma este rezultatul unui memorandum de tip acord semnat în Vatican, pe 7 septembrie, între Dicasterul pentru Serviciul Carității al Vaticanului, Universitatea UniCamillus și clinica „Fecioara Încrederii”. Cardinalul Konrad Krajewski, elemosinier papal, a declarat că acest acord permite persoanelor aflate în dificultate financiară să se poată adresa ambulatoriului „Maica Milostivirii”. După o evaluare inițială, aceștia vor primi apoi tratamentul necesar la Clinica „Madonna della Fiducia” din cartierul Appio Latino din Roma. Serviciul stomatologic începe în septembrie și oferă un serviciu de sănătate suplimentar față de cele deja oferite la Dispensarul Santa Marta din Vatican, cum ar fi dușuri, distribuirea de alimente și asistență medicală.

Unitatea „Maica Milostivirii” este administrată de Dicasterul pentru Serviciul Carității, înființat în 2015 la îndemnul Papei Francisc. Eforturile a 60 de medici, asistente medicale și alți voluntari fac posibil ca peste 6.000 de persoane să primească asistență medicală gratuită în fiecare an. Serviciul reprezintă un răspuns la invitația Sfântului Părinte pentru viitoarea Zi Mondială a Săracilor, care va avea loc la 19 noiembrie. Mesajul Papei pentru Ziua Mondială este „Nu vă întoarceți fața de la nimeni care este sărac”. El ne invită să ne manifestăm grija față de cei săraci „marcată de realismul evanghelic”, ceea ce presupune satisfacerea „nevoilor concrete ale fraților și surorilor noastre”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 22, Ultimul acces: 2023-09-21 02:42:33