Sfintirea bisericii din Bahna si consacrarea altarului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea bisericii din Bahna și consacrarea altarului

[2023-09-12]
foto: Ercis.ro
Duminică, 10 septembrie 2023, la ora 11.00, a fost consacrat altarul și a fost sfințită biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Bahna. Celebrant a fost Petru Sescu, Episcopul auxiliar al Diecezei romano-catolice de Iași, alături de care au concelebrat preoți oaspeți și din Decanatul de Trotuș.

Astăzi inima băhnenilor bate mai tare, cu emoție, pentru că bunul Dumnezeu în marea Sa milostivire, prin păstorul Diecezei noastre, Episcopul auxiliar Petru, a revărsat binecuvântarea sa asupra acestui locaș de cult și a fost sfințit. În altar au fost așezate relicvele Sfinților Anton de Padova și Ioan Paul al II-lea, și ale Fericiților Ieremia Valahul, Anton Durcovici și Veronica Antal. Ne simțim cu adevărat onorați și vom păstra în inimile noastre acest moment solemn, în care astăzi se împlinesc 10 ani de când biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” este parohie de sine stătătoare și 45 de ani de când a fost binecuvântată de Episcopul emerit Petru Gherghel.
Mulțumim preoților care au păstorit această comunitate: părintelui Augustin Pascaru (1978-1982), părintelui Bernadin Farțade (1988-1990), părintelui Inocențiu Arcana (2003-2013) și părintelui Marius Adam (2013-2018). Mulțumim preoților din decanat, părintelui decan Cojocaru, pentru buna colaborare și implicare, preoților care au ajutat la obținerea relicvelor ce au fost așezate în sfântul altar și preoților oaspeți care au binevoit să participe la sărbătoare, fie de aproape, fie de departe.
Mulțumim dumneavoastră pentru implicare de la cel mai mic până la cel mai mare: nașilor, ministranților, tinerilor, cei care au ajutat la aranjamentul floral, dascălului, coriștilor, instrumentiștilor, echipei tehnice prin care s-a putut transmite Sfânta Liturghie online și pe postul de televiziune Angelus TV, dumneavoastră tuturor care v-ați implicat conștiincios în biserică, binefăcătorilor știuți și neștiuți, pentru că mereu ați avut grijă și atenție de biserică, cu o mână generoasă și cu bunătate în inima. Mulțumim domnului primar și autorităților locale pentru implicarea și susținerea cultului religios. Pe toți să vă binecuvânteze Dumnezeu din plin har peste har! (Pr. Marius Ilieș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 24, Ultimul acces: 2023-09-22 02:33:45