A fost sfintita o noua biserica in statiunea balneara Baile Felix - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost sfințită o nouă biserică în stațiunea balneară Băile Felix

[2023-09-12]
de Alexandru Boboc

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului și Episcopul Sofronie al Oradiei au sfințit duminică noua biserică din stațiunea balneară Băile Felix.
Lăcașul de cult construit din lemn în stil maramureșean a primit hramurile „Buna Vestire” și „Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei”.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de cei doi ierarhi pe altarul exterior special amenajat din apropierea Bisericii.
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a explicat în predica sa înțelesurile duhovnicești ale Sfintei Cruci și semnificațiile slujbei de târnosire.
„Crucea a fost o întruchipare a Iubirii desăvârșite a Tatălui față de noi și un răspuns al Fiului Său. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său din iubire, în lume, ca să Se jertfească pentru lume, dăruindu-Se total Tatălui. De aceea, acest Semn de ocară pe care a fost răstignit a devenit Semnul Biruinței”.
Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a mai spus c㠄punctul central a fost masa Altarului, unde au fost puse moaște de Sfinți Martiri. Pe jertfa Martirilor se va săvârși Sfânta Liturghie pentru că masa Altarului spălată cu apă sfințită și săpun, înmiresmată cu apă de trandafiri, unsă cu Sfântul și Marele Mir și apoi acoperită, nu este altceva decât Mormântul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”.
„De aceea, aveți astăzi permisiunea de a intra și a vă închina în Sfântul Altar, fără nicio deosebire credincioși și credincioase. Căci astăzi, cu toții am fost săvârșitorii văzuți ai unei lucrări nevăzute, tainice”.
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oferit Ordinul „Mitropolit Ioan Mețianu” pentru mireni ctitorilor lăcașului de cult, Jean Podilă și Dumitru Fechete, și arhitectului Dorel Cordoș.
Episcopul Sofronie al Oradiei a mulțumit Mitropolitului Ardealului pentru vizita sa și a explicat credincioșilor necesitatea construirii unui nou lăcaș de cult în stațiunea unde vin anual mii de oameni pentru a-și îngriji sănătatea.
Băile Felix este cea mare stațiune balneară cu regim permanent din țara noastră, fiind pe locul doi la disponibilitatea numărului de locuri de cazare după litoralul Mării Negre.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 32, Ultimul acces: 2023-09-21 12:29:51