O samanta care a rodit: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” implineste trei decenii de activitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O sămânță care a rodit: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” împlinește trei decenii de activitate

[2023-09-12]
de Ștefana Totorcea

Cu prilejul deschiderii noului an școlar 2023-2024, cadrele didactice și elevii Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din Capitală au sărbătorit trei decenii de la înființarea acestei școli. Instituția de învățământ a organizat un moment festiv și o slujbă religioasă.
Elevii, însoțiți de părinți, s-au întâlnit cu profesorii lor în curtea liceului bucureștean. Deschiderea noului an școlar a început cu intonarea imnului național și a imnului școlii, care are la bază poezia „Rugăciune” de Mihai Eminescu.
Părintele Florin Nectarie Busuioc, Protoiereul Sectorului 3, a oficiat, împreună cu un sobor de clerici din Capitală, o slujbă de Te Deum.
Protopopul Sectorului 3 a oficiat luni, 11 septembrie 2023, o slujbă de Te Deum la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”. Foto: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”
„Ei sunt semințele viitorului. Ei sunt semințele pentru care am venit astăzi. Susținem împreună în Hristos, în Biserică, școala aceasta minunată și ne rugăm împreună ca acest început de an să fie început de nădejde, de bucurie și de dragoste între noi”, a spus Protopopul Sectorului 3 al Capitalei la sfârșitul slujbei.
„Nu se poate face educație fără atenție, nu se poate să mergem mai departe fără să fim atenți la noi înșine, la viața noastră, la Dumnezeu și la copiii noștri. Dacă suntem atenți în felul acesta și avem în centrul nostru pe copiii noștri, mai avem un viitor.”
Odată cu deschiderea noului an școlar, Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” a serbat luni, 11 septembrie 2023, și 30 de ani de la înființare. Foto: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”
După ce copiii au intrat în clase, preoții au mers să-i binecuvânteze cu agheasmă.
„Școala aceasta se străduiește să-L aducă pe Dumnezeu în prim-planul vieții elevilor”, a declarat, pentru Trinitas TV Părintele Ion Dragomir, Consilier patriarhal, prezent la festivitate. „Este foarte important să-l ții pe copil aproape de Dumnezeu și să îi arăți mai întâi de toate faptul că sensul adevărat al vieții este acela de a-l asculta pe Dumnezeu.”
„Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de anul acesta se adresează și acestui fapt, anume că societatea noastră din ce în ce mai tehnicizată și mai secularizată trebuie să se reîntoarcă la valorile pe care ni le oferă întotdeauna Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos.”
Luni, 11 septembrie 2023, la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” și-a început activitatea didactică cel de al doilea absolvent al acestei instituții de învățământ. Școala împlinește anul acesta trei decenii de activitate. Foto: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”
„Treizeci de ani, exact ca în Parabola Semănătorului: o sămânță mică a rodit – slavă Domnului! – și a rodit frumos”, a declarat și prof. dr. Monica Șerbănescu, directoarea și fondatoarea instituției de învățământ.
„Pot să mă bucur că în acest an avem chiar doi absolvenți de-ai noștri care au intrat în școală ca profesori – acum un an primul, anul acesta al doilea. Deci începem să rodim și din perspectiva aceasta a carierei didactice. Nădăjduim că se vor adăuga generații frumoase, așa cum au fost acestea, pas cu pas.”
Ea a dezvăluit și secretul succesului pentru acest liceu, care a devenit unul dintre cele mai bune din Capitală: „părinți foarte atașați de idealurile școlii, de valorile noastre” și „legătura permanentă cu Biserica”.
„Mama Sica sigur veghează și dumneaei de acolo, de sus, fiindcă și-a dorit o școală frumoasă, și-a dorit copii buni, pe care să-i crească în credință și părinți care să fie reînduhovniciți prin copiii lor”, a mai precizat prof. dr. Monica Șerbănescu, referindu-se la profesoara Anastasia Popescu, al cărei nume îl poară liceul.
Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” a crescut din activitatea educațională creștină organizată după principiile profesoarei Anastasia Popescu și desfășurată la Grădinițele Arc-en Ciel, unde a predat Mama Sica începând din 1994.
Astăzi, Grădinițele Arc-en-Ciel și Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” își desfășoară activitatea în sectoarele 1 și 2 ale Capitalei: Clase primare, gimnaziale și liceale în Str. Zborului nr. 7-9 și Clase primare și gimnaziale în Bd. Ficusului nr. 38A.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 21, Ultimul acces: 2023-09-21 12:15:57