Viena: A fost oficiata o slujba de pomenire la 340 de ani de la asezarea Crucii romanesti de catre Serban Cantacuzino - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Viena: A fost oficiată o slujbă de pomenire la 340 de ani de la așezarea Crucii românești de către Șerban Cantacuzino

[2023-09-12]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

În acest an s-au împlinit 340 de ani de la așezarea Crucii românești în Viena de către Șerban Cantacuzino, domnitorul Țării Românești.
În amintirea acestui eveniment, duminică a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei care au ridicat-o, dar și pentru cei care i-au adus cinstire de-a lungul timpului și care au trecut la Domnul.
Slujba a fost oficiată de un sobor de clerici condus de Pr. Nicolae Dura, Vicar pentru Austria și parohul Bisericii românești din Viena.
Crucea a fost amplasată ȋn actualul sector 12 al Vienei, ȋn spatele Schönbrunn-ului, Palatul de vară al ȋmpăraților Austriei.
Acolo au staționat timp de trei luni (iunie-septembrie 1683), ȋn vremea despresurării Vienei, fiind vasali otomanilor, domnitorii Șerban Cantacuzino al Țării Românești, Gheorghe Duca al Moldovei și Mihai Apafi al Transilvaniei, ȋmpreună cu 24.000 de soldați.
În acest timp, ei au săvârșit rugăciuni zilnice.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 22, Ultimul acces: 2023-09-21 12:42:48