16 ani de la alegerea Preafericitului Parinte Daniel in demnitatea de Patriarh al Romaniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

16 ani de la alegerea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh al României

[2023-09-12]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

Preafericitul Părinte Daniel a împlinit marți 16 ani de la alegerea în demnitatea de Patriarh al României.
Preafericirea Sa a fost ales, în 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
În seara acelei zile, în jurul orei 20:00, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a validat alegerea noului Patriarh de către Colegiul Electoral Bisericesc în persoana Înaltpreasfințitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
În sunetul clopotelor care răsunau la Catedrala patriarhală din București, alegerea celui de al șaselea Patriarh al României a fost întâmpinată cu bucurie și entuziasm de credincioșii care așteptau hotărârea în fața Palatului Patriarhiei.
În ziua de 30 septembrie a anului 2007 a devenit Patriarhul României.
Construirea Catedralei Naționale este unul din proiectele de referință ale Patriarhului Daniel, proiect pe care l-a asumat ca mandat primit de la înaintași. Alte realizări ale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, aici.
Patriarhul Daniel s-a născut la data de 22 iulie 1951, din părinții Alexe și Stela Ciobotea, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș.
Pe 12 februarie 1990 este ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul, iar în 4 martie 1990 este hirotonit arhiereu în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.
În 7 iunie 1990 este ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar la 1 iulie 1990 este întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.
Biografia completă a Patriarhului României poate fi consultată pe site-urile www.patriarhia.ro și www.basilica.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 14, Ultimul acces: 2023-09-21 16:35:21