Zi de reculegere pentru profesorii catolici din Dieceza de Iasi la Traian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de reculegere pentru profesorii catolici din Dieceza de Iași la Traian

[2023-11-16]
foto: Ercis.ro
Profesori catolici din Dieceza de Iași, din toate ciclurile de învățământ și de toate specializările, au participat sâmbătă, 11 noiembrie 2023, la o zi de reculegere găzduită de Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, la inițiativa Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași. Evenimentul a avut ca tem㠄Educația creștină în vreme de restriște” și un invitat special, pe pr. Marius Anton Taloș SJ. Activitatea a fost coordonată de pr. Petru-Sebastian Tamaș, inspector diecezan, și a început cu primirea în mijlocul nostru a PS Petru Sescu, care a transmis un mesaj de încurajare, susținere, și a dat binecuvântarea sa celor care au ales misiunea de a fi educatori.

În cadrul meditației, s-a discutat despre misiunea profesorului de a aduce roade într-o lume care vrea rezultate și riscul de a crește într-o lume dezrădăcinată din mai multe puncte de vedere. Profesorul trebuie să fie un maestru al riscului, un risc asumat care să îmbine armonios concepte, obiceiuri și valori, dar a cărui voce să fie inima. În cadrul dialogului purtat în grupuri, profesorii au punctat importanța refacerii pactului educațional școal㠖 familie – Biserică, provocările cu care se confruntă educația și modul în care Biserica poate susține educația religioasă în școli.
Sfânta Liturghie a încununat această zi care a continuat cu puncte de reflecție, proiecte și angajamente în bucuria de a fi petrecut o zi împreună cu Cristos în mijlocul nostru. Ziua de reculegere s-a încheiat cu opinia unanimă a participanților că a fost un eveniment special, profund spiritual, adevărată hrană pentru suflet și minte, care a contribuit la cunoașterea reciprocă și care se dorește a fi repetat mai des. (Prof. Mariana Sofronie pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 40, Ultimul acces: 2023-12-11 16:35:37