A fost sfintita noua orga electronica a bisericii Ss Petru si Paul din Focsani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost sfințită noua orgă electronică a bisericii Ss Petru și Paul din Focșani

[2023-11-16]
foto: Ercis.ro
Duminică, 12 noiembrie 2023, începând cu ora 11, credincioșii romano-catolici din Focșani și din filialele parohiei Sfinții Petru și Paul, precum și invitații lor, au luat parte cu mare bucurie la Sfânta Liturghie în cadrul căreia a fost sfințită orga electronică donată bisericii din Focșani de către Paolo Ferioli. Pregătirea pentru acest eveniment a început încă din luna octombrie, când această orgă a ajuns în balconul interior al bisericii. Astfel, au fost trimise invitații Episcopiei Romano-Catolice de Iași, autorităților locale, preoților care au activat în această biserică în ultimii 30 de ani; a fost realizat un program al cântecelor care urmau să însoțească rugăciunile de la Sfânta Liturghie; corul parohiei, „Cantores sanctorum Petri et Paoli”, acompaniat de sunetele înălțătoare ale noului instrument, a repetat melodiile cu perseverență și mult zel; copiii și tinerii s-au alăturat și ei corului mare, iar credincioșii i-au însoțit pe toți cu rugăciunile lor.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Petru Sescu, Episcop auxiliar al Diecezei de Iași, concelebrând preoți care au activat și care activează în parohia Sfinții Petru și Paul: pr. Mihai Enășel – paroh în perioada 1984-2006, care a construit biserica din Focșani; pr. Paul Budău – paroh între anii 2013 și 2017, care a început proiectul vitraliilor bisericii; pr. Daniel-Nicu Butacu – vicar în perioada 2007-2010, care a lucrat cu tinerii și copiii parohiei; pr. Benone Butacu – paroh din august 2023; și pr. Vlad-Adrian Lorenț – vicar tot din august 2023. Evenimentul sfințirii orgii a coincis cu încă două evenimente personale, sărbătorite de doi dintre invitați: doi ani de la consacrarea Mons. Petru Sescu ca Episcop auxiliar al Diecezei de Iași și 79 de ani de viață ai pr. Mihai Enășel. Astfel, rugăciunile participanților la Sfânta Liturghie s-au îndreptat către Domnul ca mulțumire pentru toate darurile primite.
Sfânta Liturghie, în cadrul căreia noua orgă a primit binecuvântarea episcopală, ne-a bucurat mult sufletele, atât prin rugăciunile și cuvintele de încurajare rostite de către Preasfințitul, cât și prin muzica sacră interpretată la noua orgă de către Paolo Ferioli și dascălul Sebastian Chelaru și de corul dirijat de prof. Monica Benedic. Preasfințitul Petru ne-a amintit că suntem în luna noiembrie, care începe cu sărbătoarea Tuturor Sfinților și continuă cu ziua de 2 noiembrie în care ne aducem aminte de cei care au mers înaintea noastră și acum dorm somnul păcii, iar pilda fecioarelor înțelepte din Evanghelia zilei de 12 noiembrie ne îndeamnă la credința adevărată, deoarece „trebuie să știm să ne pregătim pentru momentul întâlnirii cu Domnul”, așa cum a spus în predică. Este foarte important pentru fiecare creștin să nu uite să își procure „uleiul faptelor bune” , izvorâte din dragostea față de Dumnezeu și de aproapele.
Credincioșii parohiei romano-catolice Sfinții Petru și Paul din Focșani îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru bucuria și pacea aduse de muzica divină pe care noua orgă le transmite, îi mulțumesc lui Paolo Ferioli pentru darul deosebit și Preasfințitului pentru binecuvântările și rugăciunile din cadrul Sfintei Liturghii. Bineînțeles, coriștii și cei ce vor cânta la noua orgă trebuie să răspundă provocării de a se pregăti în continuu pentru ca biserica să răsune de cântările sfinte, astfel încât toți cei care îi trec pragul și ascultă muzica sacră să îl întâlnească pe Dumnezeu, care ne iubește fără limite. Dumnezeu să îi răsplătească pe toți cei care au contribuit la frumoasa sărbătoare a zilei de 12 noiembrie 2023. (Prof. Daniela Sîrghie pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 40, Ultimul acces: 2023-12-10 09:12:23